Logo Realitatea.md

Ambasada SUA la Chișinău, despre decizia instanței în cazul alegerilor locale: ”Invalidarea netransparentă este o evoluție îngrijorătoare”

20 Iunie 2018, 17:01 // Alegeri

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău menționează că invalidarea neașteptată și netransparentă de ieri a alegerilor pentru primarul de Chișinău este o evoluție îngrijorătoare, care continuă erodarea încrederii cetățenilor moldoveni în procesul democratic. Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, misiunea diplomatică reamintește că principiul primordial al unui stat democratic este dreptul poporului de a-și alege propria conducere.

Foto simbol

„Statele Unite examinează îndeaproape detaliile referitoare la această decizie și lucrăm cu partenerii noștri din societatea civilă și din comunitatea diplomatică pentru a asigura supremația valorilor democratice adevărate”, se arată în mesaj.


Realitatea.md amintește că în seara zilei de 19 iunie 2018, Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a luat decizia de a nu valida rezultatele alegerilor locale noi din Chișinău. La rândul său, primarul ales Andrei Năstase a contestat hotărârea primei instanțe la Curtea de Apel Chișinău.

CITEȘTE ȘI:

Pavel Filip, despre invalidarea mandatului primarului ales: A fost bulversată întreaga opinie publică (VIDEO)

Dodon, despre invalidarea mandatului lui Năstase: „A fost victimizat și izbăvit de povara conducerii Chișinăului, cu care nu s-ar fi isprăvit”

Ceban, despre decizia de a nu valida mandatul primarului ales: E ilegală, dar e în favoarea lui Năstase! „Oricum nu ar fi făcut mare treabă la Primărie” (VIDEO)

Mirare, nemulțumire și declarații răsunătoare! Reacțiile politice, după invalidarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase

Rodica Berdilo, magistrata care a anulat alegerile locale, a obligat Primăria Chișinău să-l repună în funcție pe Igor Gamrețchi

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4419 0.5929%
USD USD 17.1324 0.0210%
RUB RUB 0.2616 1.0819%
RON RON 4.0880 0.4842%
UAH UAH 0.6344 0.6186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile