Logo Realitatea.md

Ambasadorul Andrei Neguța comentează în premieră despre Rezoluția ONU de retragere a trupelor ruse din Transnistria

10 Iulie 2018, 07:40 // Actualitate

Moscova este indignată de rezoluţia ONU privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Această poziţie i-a fost comunicată ambasadorului ţării noastre în Federaţia Rusă, Andrei Neguţa. Declaraţia a fost făcută după reuniunea ambasadorilor ţării noastre la Ministerul de Externe de la Chişinău, potrivit Canal3.

"Chiar data de 25 iulie fixată pentru consultări interministeriale la Moscova, la nivel de secretari de stat şi secretar de stat rus, este pusă la îndoială această dată, este posibil să fie transferată pentru mai târziu. Oficial, pentru a căuta răspunsuri la aceste întrebări şi neoficial pentru a face o pauză după adoptarea acestei rezoluţii", a comunicat ambasadorul Moldovei în Rusia, Andrei Neguţa.

Este prima dată când Neguţa comentează acest subiect.

Recent, Adunarea Generală a ONU a aprobat proiectul de rezoluţie depus de ţara noastră şi de alte şapte state cu privire la retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Moldovei. Iniţiativa a fost formulată de premierul Pavel Filip în discursul său rostit de la tribuna Adunării Generale a ONU la 22 septembrie 2017.

Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova, unde viceministrul rus de Externe, Grigori Karasin l-a atenționat asupra faptului că rezoluția adoptată de către Adunarea Generală a ONU privind retragerea trupelor străine de pe teritoriul R. Moldova este un ”pas neprietenos”.

CITEȘTE ȘI:

Ambasadorul Andrei Neguța – convocat la MAE rus, după adoptarea rezoluției privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul R. Moldova

Autoritățile din Transnistria, ferm convinse că rezoluția ONU privind Republica Moldova este „sortită eșecului”. Cum explică

Ministrul Apărării despre mișcarea neautorizată a efectivelor militare ruse în Zona de Securitate: Lipsite de logică (VIDEO)

ONU a aprobat rezoluția Republicii Moldova privind retragerea trupelor militare ruse din Transnistria (VIDEO)

Pavel Filip, despre aprobarea de către ONU a rezoluției privind retragerea militarilor ruși din Transnistria: „Cea mai importantă decizie”

MAE al României salută rezoluţia ONU privind retragerea trupelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova

Patru coloane de unități de tehnică blindată a militarilor ruși se deplasau noaptea în Zona de Securitate. CUC condamnă încălcarea repetată a regimului

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4029 0.5050%
USD USD 17.1244 -0.0455%
RUB RUB 0.2588 1.1333%
RON RON 4.0932 0.5626%
UAH UAH 0.6301 0.1590%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile