Logo Realitatea.md

Ambasadorul James D. Pettit: „SUA vor continua să sprijine eforturile de modernizare a Armatei Naţionale”

14 Noiembrie 2017, 19:10 // Societate

Ministrul Apărării Eugen Sturza a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, James D. Pettit, în cadrul căreia au trecut în revistă cooperarea dintre cele două ţări pe dimensiunea apărării și au discutat despre noi oportunităţi de intensificare a parteneriatului dintre armatele celor două state.

Ministrul Sturza i-a prezentat oficialului american agenda de reforme pe care îşi propune s-o realizeze, în special aprobarea documentelor strategice — Strategia Naţională de Apărare şi Strategia Militară, majorarea bugetului apărării şi intensificarea participării militarilor Armatei Naţionale la operaţiunile de menţinere a păcii.

Eugen Sturza a mulţumit Guvernului SUA pentru sprijin în cadrul programelor de asistenţă şi instruire, care au avut ca finalitate consolidarea sistemului de apărare al Republicii Moldova. Ministrul Apărării s-a referit, în acest sens, la pregătirea militarilor în instituţiile specializate de învăţământ din SUA, dotarea cu echipament şi unităţi de tehnică, precum şi activităţi şi exerciţii desfăşurate în comun de Armata Naţională cu Garda Naţională a Statului Carolina de Nord.

„De asemenea, ministrul a apreciat contribuţia SUA la reconstrucţia Bazei militare de instruire a Armatei Naţionale de la Bulboaca în cadrul Iniţiativei Globale pentru operaţiuni de menţinere a păcii (GPOI). Eugen Sturza a mai menţionat că datorită acestui proiect, militarii moldoveni detaşaţi în misiuni externe vor avea condiţii optime de pregătire. La rândul său, ambasadorul James D. Pettit a salutat numirea lui Eugen Sturza în funcţie şi şi-a exprimat încrederea că iniţiativele noului ministru vor impulsiona reformele în sectorul de apărare. Oficialul a adăugat că SUA vor continua să sprijine eforturile de modernizare a Armatei Naţionale”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Apărării.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5480 -0.5044%
USD USD 16.9702 0.0094%
RUB RUB 0.2588 -0.0772%
RON RON 4.1895 -0.4491%
UAH UAH 0.6052 -0.3786%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile