Logo Realitatea.md

Andrian Candu: „În calitate de președinte interimar, voi semna decretul privind numirea miniștrilor și voi primi jurământul acestora”

02 Ianuarie 2018, 16:19 // Actualitate

Președintele Legislativului Andrian Cadu a declarat că va semna decretul privind numirea miniștrilor în scurt timp. Ulterior, va primi jurământul noilor membri ai Cabinetului de Miniștri.

„Curtea Constituțională, în calitatea sa de garant al Constituției, a oferit, astăzi, o soluție pentru blocajul instituțional generat de președintele Igor Dodon, care a decis în mod repetat sa ignoreze normele Legii Supreme. În calitate de președinte interimar, voi semna în perioada următoare decretul privind numirea miniștrilor și voi primi jurământul acestora”, a comentat președintele Parlamentului Andrian Candu, după decizia magistraților CCM.
 
Amintim că, azi, magistrații de la Curtea Constituțională au admis demersul unui grup de deputați, prin care aceștia au solicitat suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcția de președinte al țării, pentru a putea fi depășit blocajul instituțional, provocat de respingerea repetată de către șeful statului a noilor candidaturi la funcțiile de miniștri. 

Vezi și:

Igor Dodon reacționeză promt la hotărârea Curții Constituționale: „Am decis să nu cedez”

Săptămâna viitoare, membrii Guvernului s-ar putea întruni în ședință, într-o nouă componență

Citeste tot despre: Andrian Candu, CCM, Guvern, Igor Dodon, miniștri
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5605 0.1187%
USD USD 17.1569 -0.0612%
RUB RUB 0.2580 0.3501%
RON RON 4.1712 0.0312%
UAH UAH 0.6121 -0.2282%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile