Logo Realitatea.md

Andrian Candu, despre „Memorandumul Kozak”: „Atunci a fost alt context politic. Acum suntem mai puternici” (VIDEO)

12 Iulie 2018, 23:05 // Actualitate

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a comentat numirea lui Dmitri Kozak în funcția de reprezentant special al Federației Ruse în Republica Moldova. „Cu regret, avem o experiență mai puțin plăcută cu domnul Kozak, ce ține de „Memorandumul Kozak”, dar atunci a fost un alt context politic, a fost un alt context regional și un alt context global”, a declarat șeful Legislativului. 

Embed:

„Noi acum suntem Republica Moldova mult mai puternici la nivel internațional prin aliații pe care-i avem. Noi avem și o cooperare extraordinară, inclusiv prin aliații pe care-i avem, Ucraina, Georgia, cu țările din Uniunea Europeană, cu NATO, cu Statele Unite ale Americii”, a menționat Candu.

Eu cred că putem avea și capacitățile, și înțelepciunea necesară ca să avem un dialog cu Federația Rusă, ca să găsim acel compromis pentru ca Federația Rusă să-și retragă ordonat munițiile, armamentul și efectivul militar de pe teritoriul Republicii Moldova”, a mai spus președintele Parlamentului. 

Amintim că, Dmitri Kozak a fost desemnat în funcția de reprezentant special pentru dezvoltarea problemelor economice dintre Federația Rusă și Republica Moldova. Un decret în acest sens a fost semnat de către președintele rus, Vladimir Putin.

Kozak este cunoscut în Republica Moldova pentru tentativa nereușită de federalizare a Republicii Moldova în anul 2003, în vederea rezolvării conflictului transnistrean.

Vezi și:

Dodon, despre numirea lui Kozak reprezentant special al Rusiei în Moldova: „Dmitri Nikolaeivici e un profesionist și un partener demn pentru dialog”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4029 0.5050%
USD USD 17.1244 -0.0455%
RUB RUB 0.2588 1.1333%
RON RON 4.0932 0.5626%
UAH UAH 0.6301 0.1590%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile