Logo Realitatea.md

Andrian Candu, încă în afara cursei prezidențiale. Curtea de Apel a menținut decia CEC de a nu-l înregistra la scrutin

28 Septembrie 2020, 17:27 // Stiri

Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a nu îl înregistra în calitate de candidat al Partidului „Pro Moldova”, pe Andrian Candu, la alegerile prezidențiale.

Astfel, Candu a anunțat că va ataca decizia Curții de Apel la Curtea Supremă de Justiție. „Cele 218 semnături anulate abuziv de CEC nu pot fi contrapuse celor 18 mii validate de CEC. Trezește mari semne de întrebare modul selectiv în care acționează autoritatea electorală în raport cu candidați. Curtea de Apel a încălcat termenii legali pentru examinarea contestării, astfel lăsând și mai puțin timp pentru ca Pro Moldova să-și facă dreptate. Suveranitatea poporului este substituită tot mai des ultima vreme, iar insituțiile și-au asumat abuziv rolul de a decide cine să participe la alegeri și cine este indizerabil. Voi merge la Curtea Supremă de Justiție și, dacă va fi nevoie, la CEDO. Cei care dau indicații politice, încalcă legea și Constituția, însă guvernarea și Dodon trebuie să ia aminte că, aceste decizii nu ne vor opri să deconspirăm abuzurile și schemele, să oferim soluții pentru probleme și vom fi activi în campanie pentru a ajuta oamenii să înțeleagă cine nu merită să fie președinte”, a declarat liderul Pro Moldova, în cadrul unei conferințe de presă.

Amintim că, Andrian Candu a contestat în instanță decizia CEC din 18 septembrie de a nu îl înregistra în calitate de candidat la funcția de președinte al statului.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0309 0.3521%
USD USD 17.3400 0.3147%
RUB RUB 0.2350 -0.0850%
RON RON 4.3143 0.3232%
UAH UAH 0.6166 0.1624%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile