Logo Realitatea.md

Andrian Candu, optimist: Anul viitor vom trece de la perioada de tranziție la una de creștere prin economii

22 Decembrie 2017, 10:57 // Economie

La ședința Cosiliului de Directori a Fondului Monetar Internațional au fost remarcate cu succes reformele din țara noastră. Astfel, începând cu anul viitor, Republica Moldova ar putea trece de la perioada de tranziție la una de creștere prin economii. Declarația a fost făcută de către speakerul Andrian Candu, în cadrul unui briefing de presă, în care a adus mulțumiri colegilor din Parlament și Guvern pentru munca depusă în perioada 2016-2017. 

”Am trecut cu succes de ședința Consiliului de directori care a remarcat reformele și toate procesele pozitive care au loc în Republica Moldova. Au dat notă pozitivă și prin asta au aprobat următoarea tranșă de resurse financiare și de fapt am trecut la următorul nivel și la următoarea cooperarea cu FMI. Au fost apreciate reformele, procesele, a fost apreciată creșterea economică, inclusiv rezultatele din punct de vedere a mediului de afaceri, stabilitatea financiară și potențialul care există pentru anul viitor. FMI a menționat în toate documentele sale de acum două zile că există o foarte bună bază în R. Moldova ca în anul viitor sau anii care vin deja să avem o creștere semnificativă și într-adevăr să trecem de la o perioadă de tranziție la una de creștere prin economii, procesele care se vor realiza”, a spus Andrian Candu.

Speakerul le-a mulțumit tuturor pentru muncă depusă și rezultatele acesteia: ”Vreau să remarc și rezultatul bun în cooperarea cu Uniunea Europeană la nivel de reforme care au fost întreprinse în perioada 2016-2017 și, inclusiv, prin nota dată de UE prin plata care a fost făcută în calitate de suport bugetar. Aduc mulțumiri colegilor din Parlament, care au muncit ca o echipă, dar și aprecieri colegilor din Guvern și alte instituții”.

Realitatea.md amintește că zilele trecute, Uniunea Europeană a anunțat că oferă 36,3 milioane de euro ca suport bugetar pentru Republica Moldova. Într-un comunicat de presă este menționat că ”banii sunt destinaţi pentru crearea mai multor locuri de muncă, exporturile spre UE în creștere, o administrație publică consolidată, servicii de poliție îmbunătățite și o dezvoltare rurală accelerate”. 

De asemenea, Consiliul de directori al Fondului Monetar International a aprobat o nouă tranșă de 22,2 de milioane de dolari pentru Republica Moldova. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5480 0.0000%
USD USD 16.9702 0.0000%
RUB RUB 0.2588 0.0000%
RON RON 4.1895 0.0000%
UAH UAH 0.6052 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile