Logo Realitatea.md

Andrian Candu pune punctele pe „i”: „În rezoluția adresată ONU nu ne referim la retragerea contingentului de pacificatori ruși din R. Moldova” (VIDEO)

19 Aprilie 2018, 18:00 // Politica

După un șir de speculații și confuzii pe marginea rezoluției privind retragerea trupelor militare ale Federației Ruse de pe teritoriul Moldovei, pe care Republica Moldova a propus-o ONU, președintele Parlamentului Andrian Candu a ținut să explice esența rezoluției.

Embed:

„Cu regret, s-a speculat mult în ceea ce ține de rezoluția pe care Republica Moldova o propune ONU privind retragerea trupelor militare ruse. Intenționat s-au adus unele confuzii. Noi ne referim la retragerea trupelor militare a Federației Ruse și nu ne referim la retragerea contingentului de pacificatori. Federația Rusă a intervenit cu unele măsuri procedurale, tehnice, ca să blocheze rezoluția”, a declarat Andrian Candu. 

Potrivit lui, inițierea rezoluziei, oricum, va fi susținută de mai multe state: „Cel mai probabil, în luna iunie, vom face tot ca această rezoluție să fie introdusă pe ordinea de zi a Adunării Generale ONU. State precum Germania, SUA, deja și-au dat acceptul preliminar pentru susținerea acestei rezoluții. Sper că vor fi mai multe state care vor face cosponsorship”.

Realitatea.md amintește că în anul trecut, guvernarea le-a cerut mai multor state să susţină şi să încurajeze adoptarea unei rezoluţii de către Adunarea Generală a ONU privind retragerea trupelor militare străine aflate ilegal pe teritoriul ţării.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7527 -0.2595%
USD USD 17.6166 -0.2062%
RUB RUB 0.2797 -0.5688%
RON RON 4.1748 -0.2199%
UAH UAH 0.6762 -0.7340%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile