Logo Realitatea.md

Angela Merkel, dezamăgită după eliminarea Germaniei de la Mondial. Mesajul cancelarului german

28 Iunie 2018, 10:42 // SPORT

Eliminarea rușinoasă a naționalei Germaniei, de la actuala Cupă Mondială, nu a trecut necomentată nici în cabinetul cancelarului german Angela Merkel. Astfel, Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al lui Merkel, a postat un mesaj pe Twitter, prin care și-a exprimat regretul față de umilința din Rusia.

Foto simbol

”Nu este Cupa noastră Mondială - cât de trist! Vor veni alte turnee, la care ne vom bucura”, este mesajul postat de Seibert. Este limpede că un astfel de deznodământ nu a fost luat deloc în calcul înainte de startul competiției. Din contra, întreaga Germanie spera la încă un turneu final de vis, ca cel de acum patru ani. Însăși Merkel a ținut să le transmită un mesaj personal jucătorilor înainte de a începe acest Mondial, scrie digisport.ro.

Oficialii naționalei Mannschaft au reacționat în consecință și i-au oferit un cadou cancelarului. Selecţionerul Joachim Low şi team managerul Olivier Bierhoff au oferit cancelarului german Angela Merkel un tricou alb personalizat, aidoma celor în care au evoluat foștii campioni mondiali.

”A fost un tricou semnat de la echipa federaţiei germane pentru cancelar ca memento”, a scris, la acel moment, Reinhard Grindel, preşedintele federaţiei germane de fotbal pe contul său de Twitter. Angela Merkel este cunoscută pentru pasiunea ei față de meciurile importante de fotbal. Era așteptată și în Rusia, dar n-a mai ajuns.

Menționăm că Germania a pierdut meciul cu Coreea de Sud 2-0 (Kim Young-Gwon 90+2, Son Heung-Min 90+6) şi a fost eliminată de la Campionatul Mondial de fotbal.

Nemţii aveau nevoie de victorie în meciul cu naţionala Coreei de Sud pentru a se califica în optimi, dar au pierdut partida, 0-2, cu două goluri marcate de coreeni pe final de meci şi au plecat acasă.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4029 0.5050%
USD USD 17.1244 -0.0455%
RUB RUB 0.2588 1.1333%
RON RON 4.0932 0.5626%
UAH UAH 0.6301 0.1590%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile