Logo Realitatea.md

ANI are în sfârșit președinte. Igor Dodon a semnat decretul de numire în funcție a Rodicăi Antoci

29 Decembrie 2017, 10:28 // Politica

Șeful statului, Igor Dodon, a semnat astăzi decretul de numire în funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate (ANI) a Rodicăi Antoci, candidatura care a fost propusă de către Consiliul de Integritate al ANI, după ce a obținut cele mai bune rezultate în urma desfășurării concursului de suplinire a acestei funcții. 

„Am semnat decretul privind numirea în funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate a Doamnei Rodica Antoci. Conform legislației, din momentul publicării Decretului, Doamna Antoci trebuie să depună jurămîntul in fata Presedintelui in decurs de 5 zile. De asemenea, am avut o întrevedere cu, Rodica Antoci, director desemnat la Autoritatea Națională de Integritate, instituție menită să fortifice statalitatea, legalitatea și integritatea mediului public al Republicii Moldova. Sper că Doamna Antoci își va face datoria așa cum presupune cadrul legal, iar Autoritatea va continua să descurajeze comportamentele care generează corupție în plan administrativ și va realiza deplin misiunea nobilă ce-i revine”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Realitatea.md amintește că activitatea instituției a fost blocată de aproape un an de zile, după ce a expirat mandatul actualului director ANI. După mai multe tentative de a desemna un candidat la această funcție, Consiliul de Integritate al ANI, din care fac parte și reprezentanți ai societății civile au propus-o pe Rodica Antoci, deoarece a acumulat cel mai mare punctaj la concursul desfășurat, pentru suplinirea funcției de președinte ANI.  

CITEȘTE ȘI:

Candidații la funcția de președinte al ANI au susținut proba interviului. Cine sunt aceștia (VIDEO)

Candidații la funcția de președinte al ANI au susținut proba interviului. Cine sunt aceștia (VIDEO)

Trei candidați admiși la funcția de președinte a ANI. Cine sunt aceștia și care este următoarea etapă a concursului (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5890 0.2097%
USD USD 17.0250 0.3229%
RUB RUB 0.2611 0.8887%
RON RON 4.1973 0.1862%
UAH UAH 0.6065 0.2148%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile