Logo Realitatea.md

ANRCETI va prelua președinția Grupului reglementatorilor în domeniul comunicațiilor electronice din țările Parteneriatului Estic

23 Noiembrie 2016, 16:39 // Tech

Începând cu 1 ianuarie 2017, Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) din R. Moldova va exercita funcția de președinte al Grupului reglementatorilor în domeniul comunicațiilor electronice din țările Parteneriatului Estic (EaPeReg), iar Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) din România - funcția de vicepreședinte al acestei organizații. Decizia privind alegerea ANRCETI și ANCOM în funcțiile respective a fost aprobată la ședința plenară a Grupului EaPeReg care a avut loc marți, 22 noiembrie 2016, la București.

Foto: abcnews.md

Conform Memorandumului de înțelegere privind constituirea și funcționarea Grupului EaPeReg, în funcția de președinte al EaPeReg se alege, pentru o perioadă de un an, autoritatea de reglementare din una din țările Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia, R. Moldova, Ukraina), iar în funcția de vicepreședinte – o autoritate de reglementare din una din țările membre ale Uniunii Europene (UE) care sunt partenere în realizarea acestui proiect al UE.  Președintele și vicepreședintele Grupului EaPeReg sunt responsabili de executarea planului de activitate al acestei organizații pentru anul respectiv, gestionarea procesului de organizare și desfășurare a activităților planificate. 

Anul curent, preşedinţia Grupului EaPeReg este exercitată de autoritatea de reglementare a comunicațiilor electronice din Belarus, iar cea de vicepreşedinte – de autoritatea de reglementare din Letonia. Până în prezent, ANRCETI a deținut o singură dată funcția de președinte al Grupului EaPeReg - în anul 2013.

Grupul EaPeReg a fost constituit în anul 2012, la Chișinău, la o reuniune a autorităților de reglementare în domeniul comunicațiilor electronice din țările Parteneriatului Estic (PaE) organizată cu suportul UE. EaPeReg are misiunea de a asigura schimburi de informaţii şi experienţă între reglementatorii în domeniul comunicaţiilor electronice din țările PaE şi UE, armonizarea cadrului juridic din statele PaE cu standardele UE şi aplicarea celor mai bune practici europene de reglementare. Începând cu anul 2013, Grupul EaPeReg beneficiază de un proiect de asistență tehnică oferit de Comisia Europeană.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8632 -0.2128%
USD USD 16.7133 -0.3250%
RUB RUB 0.2963 0.4407%
RON RON 4.4757 -0.2252%
UAH UAH 0.6196 -1.0540%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)