Logo Realitatea.md

ANSA are un director adjunct nou. Guvernul a aprobat numirea în funcție

11 Iulie 2018, 16:38 // Economie

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor are un director adjunct nou, după ce fostul - Vsevolod Stamati, a fost suspendat din funcție, figurând într-un dosar penal. Guvernul a aprobat astăzi, în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri, un proiect privind numirea în funcție a Elei Malai, informează Bani.md.

Foto: Facebook.com

Potrivit site-ului ANSA, Ela Malai a deținut funcția de Șef al Serviciului audit de profil (Serviciu care are drept scop examinarea metodică şi independentă a respectării modului de efectuare a controalelor oficiale pentru verificarea conformităţii cu legislaţia privind hrana pentru animale, produse alimentare, cu normele de sănătate şi bunăstare a animalelor şi fitosanitare, destinată să stabilească dacă activităţile şi rezultatele aferente respectă dispoziţiile stabilite şi dacă aceste dispoziţii sunt puse în aplicare cu eficienţă şi permit atingerea obiectivelor.)

Amintim că lui Vsevolod Stamati, fostul director adjunct, îi este incriminat că a săvârșit infracțiunile prevăzute la art.324 alin. (3) lit. a) Cod penal (corupere pasivă) și art. 352_1 alin. (2) Cod penal (fals în declarații).

În fapt, demnitarul vizat,  exercitându-și atribuțiile de serviciu, a solicitat și primit un lot de produse din partea reprezentantului unui agent economic producător de mezeluri din Republica Moldova,  în schimbul favorizării  importului produselor din carne, prin postul de control sanitar veterinar şi fitosanitar Chişinău, în lipsa  certificatului sanitar veterinar omologat.

În continuare, funcționarul, făcând uz de funcția sa, a mai pretins și primit o cantitate considerabilă de vin, de la un producător autohton de vinuri, în vederea evitării diferitor împiedimente în activitatea acestuia.

VEZI ȘI:

Dosarul ex-vicedirectorului ANSA, care estorca vin, carne și salamuri, trimis în instanță. Ce păcate au mai descoperit procurorii (DOC)

Directorul General adjunct ANSA, Vsevolod Stamati, a fost suspendat din funcție

ULTIMA ORĂ! Vicedirectorul ANSA, reţinut. Estorca vin, carne și salamuri pentru a nu crea „obstacole”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3054 -0.4999%
USD USD 17.1322 0.0041%
RUB RUB 0.2559 -1.8788%
RON RON 4.0703 -0.4963%
UAH UAH 0.6291 -0.4904%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile