Logo Realitatea.md

ANSA s-a autosesizat în cazul de intoxicație din Cantemir! Concluziile îngrijorătoare în urma verificărilor de la fața locului

30 Octombrie 2018, 13:11 // Actualitate

ANSA s-a autosesizat pe marginea cazului de intoxicație care a avut loc în satul Flocoasa. Aflați la fața locului, specialiștii Direcției raionale pentru siguranța alimentelor Cantemir, în comun cu reprezentanții procuraturii raionale și ai comisariatului raional de poliție au constatat că într-o gospodărie privată unde se păstra un lot de grâu de 7-8 tone, a fost aplicată o doză sporită de fumigant, iar măsurile de protecție au fost ignorate.

Foto simbol

Potrivit unui comunicat de presă, a fost asigurată paza, pentru a nu admite pătrunderea în local a persoanelor străine. Specialiștii ANSA au discutat cu medicii de la spitalul de urgenţă pentru a-i informa despre specificul produsului chimic (Valsafid) în vederea alegerii schemei de tratament.

Azi, un grup de specialiști din aparatul central ANSA s-a deplasat în raionul Cantemir, pentru a stabili proviniența fumegantului și pentru a lua toate măsurile de prevenire a utilizării acestui preparat periculos. Agenția va reveni cu detalii.

VEZI ȘI:

Cazul fetițelor din Cantemir: Familia a chemat ambulanța, inclusiv, cu o seară înainte de tragedie

Cantemir: Băiatul de opt ani, intoxicat cu insecticide, a murit pe patul de spital

Tragedia de la Cantemir, noi DETALII: Mama copiilor ar fi refuzat spitalizarea în noaptea de duminică

Preparatul periculos care a luat viața copiilor din Flocoasa. ANSA atenționează despre utilizarea corectă a insecticidelor

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4587 0.3150%
USD USD 17.1904 0.1462%
RUB RUB 0.2632 0.3814%
RON RON 4.0920 0.5084%
UAH UAH 0.6361 -0.5628%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile