Logo Realitatea.md

Antreprenorii de pe ambele maluri ale Nistrului participă la primul Forum al eficienței energetice

16 Iunie 2017, 15:43 // Economie

Antreprenorii de pe ambele maluri ale râului Nistru vor participa la primul Forum al eficienței energetice, organizat la Chișinău sub patronajul Ambasadei Republicii Italiene în Republica Moldova.

La forum vor fi prezentate afaceri de succes din domeniul eficienței energetice. Discuțiile se vor axa pe oportunitățile existente în Republica Moldova și noile tehnologii utilizate la nivel european. Evenimentul va culmina cu o sesiune B2B, la care antreprenorii de pe ambele maluri ale râului Nistru vor avea posibilitatea să stabilească noi parteneriate, inclusiv cu companii europene. 

Totodată, cei peste 60 oameni de afaceri din țara noastră, care sunt așteptați la eveniment, vor putea să discute cu reprezentanții autorităților din Republica Moldova și ai partenerilor de dezvoltare, inclusiv ai Uniunii Europene, despre dificultățile cu care se confruntă și necesitățile de suport existente.

Forumul Eficienței Energetice se desfășoară în cadrul Săptămânii Europene a Energiei Regenerabile (EUSEW). Evenimentul este organizat de platforma de cooperare trans-riverană Business Bridge, o colaborare între Camera de Comerț și Industrie Moldo-Italiană, Camera de Comerț și Industrie de pe malul stâng al Nistrului și Centrul pentru Dezvoltare Socio-Economică și Susținere a Antreprenoriatului Inovațional.

Platforma de cooperare Business Bridge a fost creată în cadrul Programului finanțat de Uniunea Europeană „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD. Programul contribuie la sporirea încrederii între locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru prin implicarea reprezentanților autorităților locale, mediului de afaceri și ai societății civile în proiecte comune.

Evenimentul va avea loc pe 22 iunie, începând cu ora 09.45, în sala de conferințe a hotelului Jolly Alon. Intrarea este liberă, în baza înregistrării prealabile la adresa de e-mail: info@ccimd.md

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4554 0.0700%
USD USD 16.8437 0.4503%
RUB RUB 0.2630 -1.6455%
RON RON 4.1684 -0.0551%
UAH UAH 0.6370 -0.0628%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile