Logo Realitatea.md

AP OSCE a votat Declarația privind retragerea trupelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova (DOC)

11 Iulie 2018, 15:39 // Actualitate

Adunarea Parlamentară a OSCE a aprobat astăzi Declarația și rezoluțiile de la Berlin, unde este stipulată necesitatea intensificării eforturilor comune pentru retragerea trupelor militare străine de pe  teritoriul Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de către deputatul Sergiu Sîrbu, pe pagina sa oficială de Facebook.

Foto: Sergiu Sîrbu/Facebook

„Plenul AP OSCE a votat, în urmă cu puțin timp, Declarația și rezoluțiile de la Berlin. În documente este menționat și diferendul transnitrean, iar Organizația recunoaște necesitatea intensificării eforturilor comune pentru ca trupele militare străine să părăseasca teritoriul Republicii Moldova. După sprijinul ONU, avem acum și întreg suportul AP OSCE pentru a rezolva definitiv această situație. Suntem recunoscători tuturor statelor care au ales să fie alături de țara și cetățenii noștri. Republica Moldova va continua să își respecte toate angajamentele internaționale, să demonstreze că este un partener de încredere și un factor de stabilitate în regiune”, a scris Sîrbu pe Facebook.

Cu o reacție a venit și Partidul Democrat din Moldova, care a menționat că „Rezoluția adoptată în plenul AP OSCE reiterează suportul pentru o rezolvare pașnică și definitivă a diferendului transnistrean, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, afirmând totodată necesitatea ca toate părțile implicate să își onoreze angajamentele, conform legislației internaționale”.

Amintim că, o delegației de deputați condusă de democratul Sergiu Sârbu a participat în perioada 7-11 iulie curent, la Adunarea Parlamentară a OSCE, care a avut genericul „Implementarea angajamentelor OSCE: rolul parlamentelor”.

Adunarea Parlamentară a OSCE a acceptat TREI amendamente cu privire la retragerea forțelor armate ruse de pe teritoriul R. Moldova

Adunarea Parlamentară a OSCE va adopta o Declarație cu recomandări pentru R. Moldova privind soluționarea conflictului transnistrean

PDM a fost acceptat în grupul social democraților din cadrul Adunării Parlamentare a OSCE (FOTO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4029 0.5050%
USD USD 17.1244 -0.0455%
RUB RUB 0.2588 1.1333%
RON RON 4.0932 0.5626%
UAH UAH 0.6301 0.1590%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile