Logo Realitatea.md

(FOTO) Apeductul magistral Leova-Iargara, pe ultima sută de metri. Va fi dat în exploatare în noiembrie

25 Octombrie 2018, 10:51 // Economie

Apeductul magistral Leova-Iargara, construcția căruia a demarat în luna ianuarie a anului 2018, urmează a fi dat în exploatare la începutul lunii noiembrie curent. Apeductul nou va aduce beneficii unui număr de peste 20 de mii de locuitori din sudul Moldovei, asigurându-le acestora accesul la servicii moderne de aprovizionare cu apă și de canalizare.

Foto: adrsud.md

Potrivit comunicatului ADR Sud, la moment, antreprenorul efectuează lucrări de testare a rosturilor de sudură pe conducte, de punere în funcțiune a utilajului și amenajare a platformelor, reușind să execute până în prezent circa 94 la sută din volumul total de lucrări, printre care: de montare a rețelelor magistrale de alimentare cu apă de construcție a stației de captare și a două stații de repompare, precum și de reabilitare a stației de tratare a apei.

De asemenea, în cadrul proiectului dat au fost construite două rezervoare supraterane din panouri metalice a câte 800 m³ fiecare și reabilitate alte două rezervoare de apă subterane din beton armat din orașul Iargara, a câte 700 m³ fiecare.  

Se preconizează ca noua conductă de aducțiune să aprovizioneze cu apă 28 de localităţi din raionul Leova, la apeduct fiind conectate, la prima etapă, localitatea Iargara și orașul Leova, iar la cea de-a doua etapă - satele Filipeni, Romanovca şi Cupcui. Conectarea tuturor localităţilor este planificată pentru sfârşitul anului 2020.

Citeste tot despre: apă, apeduct, canalizare, Leova-Iargara, sud
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile