Logo Realitatea.md

Aprobat de Guvern! Diplomele de studii din Moldova ar putea fi recunoscute în Italia și Belarus

08 Noiembrie 2018, 14:46 // Societate

Republica Moldova și Italia vor recunoaște reciproc documentele emise de instituțiile de învățământ superior. Acordul semnat privind recunoașterea actelor de studii a fost aprobat azi de Cabinetul de miniștri.

Foto: moldovatimes.com

Documentul prevede recunoașterea și echivalarea diplomelor de licenţă și masterat, și are drept scop intensificarea schimbului de specialiști dintre cele două state.

De asemenea, semnarea documentului va crea noi oportunități pentru cetățenii ambelor state de a-și continua studiile în instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova și Italia.

Tot astăzi, Guvernul a aprobat inițierea negocierilor asupra Acordului moldo-belarus privind recunoașterea reciprocă a actelor de studii și certificatelor de perfecționare pentru programele de formare pentru adulți. Lansarea procesului de negocieri a fost impulsionată și de recenta vizită a premierului Pavel Filip în Republica Belarus. 

Potrivit documentului, ambele state se vor informa reciproc despre modificările din sistemele de învățământ și vor face schimb de exemple de acte de studii și acte de instruire, emise de Republica Moldova și Belarus. De asemenea, Acordul va spori cooperarea în domeniul educației și cercetării, dar și schimbul de bune practici.

Semnarea Acordurilor privind recunoașterea actelor de studii între Republica Moldova și Italia, și Republica Moldova și Belarus va intensifica relațiile de colaborare nu doar în plan bilateral, ci și în contextul participării statelor la diverse proiecte promovate de Uniunea Europeană, Consiliul Europei, dar și alte organizații internaționale și regionale.

În același timp, implementarea Acordurilor va îmbunătăți imaginea sistemului educațional național pe arena internaţională, dar și imaginea Republicii Moldova, potrivit unui comunicat de presă remis de Guvern.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1545 0.0194%
USD USD 17.9087 0.4318%
RUB RUB 0.2800 1.0830%
RON RON 4.2325 -0.0213%
UAH UAH 0.6671 -0.2989%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile