Logo Realitatea.md

Aproximativ 400 de producători, procesatori de fructe și apicultori își vor fortifica capacitățile de export pe piața Uniunii Europene

14 Februarie 2018, 13:37 // Economie

Producătorii de fructe proaspete, inclusiv struguri de masă, fructe uscate și congelate, dar și apicultorii își vor fortifica capacitățile de export pe piața Uniunii Europene în cadrul proiectului „Reforma Climatului Investițional al Republicii Moldova”, finanțat de Ambasada Suediei și implementat de Corporația Financiară Internațională, membru al Grupului Băncii Mondiale în colaborare cu agenția olandeză CBI – Centrul de Promovare a Importurilor din Țările în Curs de Dezvoltare.

În următoarea perioadă va fi organizat un ciclu de seminare la nivel regional în cadrul cărora vor fi instruiți peste 400 de agenți economici din țară, inclusiv din stânga Nistrului.

„Vrem să familiarizăm actorii din aceste sectoare cu practicile, experiența și cunoștințele necesare pentru a iniția exporturi către Uniunea Europeană. Producătorii de fructe trebuie să cunoască cerințele pe piețele din UE față de aceste produse. Pe această cale, încercăm sa fortificăm capacitățile producătorilor noștri de a exporta si diversifica piețele de export”, a menționat Iurie Fală, director executiv al Asociației Moldova Fruct.

La următoarea fază a proiectului, 20 de întreprinderi, beneficiare ale proiectului, vor fi selectate pentru a participa la un program intens de mentorat în baza căruia vor fi desfășurate acțiuni concrete de accesare a piețelor țintă.

Asociația Moldova Fruct este partenerul local al IFC și CBI în implementarea programului „Asistență orientată spre consolidarea capacităților de export în UE” care are drept scop facilitarea exportului de fructe și miere de albină pe piața Uniunii Europene.

Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Fructe din Republica Moldova este o organizaţie necomercială, nonguvernamentală şi apolitică, membrii căreia sunt peste 170 producători de fructe de pe întreg teritoriul ţării.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7342 -0.8298%
USD USD 16.6902 -0.4628%
RUB RUB 0.2958 0.2712%
RON RON 4.4489 -0.8226%
UAH UAH 0.6178 -1.3414%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)