Logo Realitatea.md

Arme, mașini blindate și lupte corp la corp - Ziua recrutului a fost marcată în Piața Marii Adunări Naționale (FOTO/VIDEO)

19 Mai 2017, 17:42 // Societate

Arme, mașini blindate și lupte corp la corp. Piața Marii Adunări Naționale a fost ocupată vineri de soldați! De Ziua Recrutului, Ministerul Apărării a adus în centrul orașului tot ce are mai bun pentru a-i convinge pe tineri că merită să îmbraci uniforma militară. Spectacolul din piață s-a transformat însă într-un adevărat coșmar pentru șoferi: o porțiune din Bulevardul Ștefan cel Mare a fost închisă, fapt ce a creat ambuteiaje enorme.

Embed:

Cei care urmează să îmbrace uniforma militară spun că armata nu-i sperie. Tinerii cred că or deveni bărbați adevărați și pășesc cu încredere în noua misiune: „Să slujesc pentru patrie, pentru onoare, pentru tricolor. Îmi place așa ceva. Am așa un plan ca după ce slujesc să ies pe contract”.

A fi militar este mai mult decât o muncă, afirmă comandanții superiori: „Dragi tineri care în această primăvară veți completa rândurile forțelor armate, vreau să vă asigur de respectul meu și al întregului corp de comandă al armatei pentru că nu ați căutat modalități și căi de a vă eschiva de la serviciul militar”, a spus Gheorghe Galbura, viceministrul Apărării.

„Acest eveniment inedit constituie un prilej de a promova imaginea forțelor armate și educația civică a tinerilor în spiritul devotamentului față de patrie”, Alexandru Vieru, comandant adjunct al trupelor de carabinieri.

Cu această ocazie, în centrul Chișinăului au fost scoase mai multe arme și mașinile blindate. Nu au lipsit exercițiile demonstrative de luptă corp la corp. 

Spectacolul și numeroasele expoziții i-au surprins pe vizitatori: „Tare frumos. Mi-a plăcut toate echipamentele care au fost aduse aici au fost foarte frumoase pentru municipiul Chișinău, pentru toată Republica Moldova. Expoziția asta are menirea să aducă mai multe persoane în armată”.

În timp ce militarii sărbătoreau, șoferii stăteau încruntați în ambuteiaj. Pentru desfășurarea evenimentului a fost închisă o porțiune din bulevardul Ștefan cel Mare.

Astfel de evenimente sunt organizate cel puțin o dată în an, în toate raioanele, pentru a informa recruții despre serviciul militar. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3893 -0.9041%
USD USD 17.6107 -0.6746%
RUB RUB 0.2804 -2.2997%
RON RON 4.0581 -0.8696%
UAH UAH 0.7152 -1.4876%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile