Logo Realitatea.md

Așa zisul deputat din Transnistria Oleg Horjan a fost plasat în arest preventiv pentru două luni. PSRM a venit cu o reacție

12 Iunie 2018, 11:56 // Actualitate

Deputatul așa numitului Soviet Suprem al Transnistriei, liderul Partidului Comunist din regiune, Oleg Horjan, care a fost lipsit de imunitate săptămân trecută, a primit două luni de arest preventiv, pentru faptul că și-a exprimat în repetate rânduri nemulțumirea față de actuala guvernare a regiunii transnistrene, prin organizarea mitingurilor.

Foto: radiochișinău.md

Horjan este acuzat de organizarea unui miting și violență neautorizată împotriva reprezentanților guvernării. Acesta riscă amendă de până la 30 de mii de ruble transnistrene (circa 120 mii ruble rusești) sau închisoare de până la cinci ani, scrie Agenția informațională Regnum.

Așa zisul deputat, Oleg Horjan, a spus că, atunci când a protestat împotriva regimului, nu a încălcat nici o lege și că a fost victima represiunii politice din partea autorităților.

Mai multe detalii și o analiză despre arestul și învinuirile aduse lui Horjan puteți găsi mai jos în cadrul unui interviu acordat de către un reprezentant al Partidului Comuniștilor din regiune.

În apărarea lui Horjan a venit și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), care printr-o declarație, condamnă acțiunile așa ziselor organe de drept din regiunea transnistreană și cere conducerii Transnistriei schimbarea măsurii de arest preventiv a deputatului din regiune, Oleg Horjan.

„Partidul Socialiștilor din Republica Moldova își exprimă îngrijorarea în legătură cu reținerea persoanelor politice și a activiștilor civici din Tiraspol. În primul rînd, este vorba despre  deputatul Sovietului Suprem din Transnistria, liderul Partidului Comunist din Transnistria, Oleg Horjan și cei mai apropiați camarazi ai săi. Partidul Socialiștilor condamnă cu vehemență manifestările de violență sub orice formă, în special față de colaboratorii organelor de drept. Suntem convinși că fiecare persoană trebuie să aibă dreptul de a-și exprima liber poziția politică și de a organiza prosteste pașnice. Partidul Socialiștilor face apel către conducerea Transnistriei cu rugămintea da schimba  măsura preventivă și de a elibera toate persoanele reținute pentru participarea la protestul pașnic. PSRM își exprimă speranța că investigația va fi efectuată în mod obiectiv, fără presiuni politice din partea unor părți”, se menționează în textul declarației PSRM.

Amintim că, săptămâna trecută, așa zisul procuror al regiuniii trnasnistrene a venit în așa zisul Soviet Suprem de la Tiraspol unde a cerut așa zișilor deputați să voteze pentru lipsirea de imunitate a liderului fracțiunii Partidului Comuniștilor din Soviet, Oleg Horjan, pentru a fi tras la răspundere de organizarea mai multor mitinguri în regiune, unde a fost criticată actuala conducere.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6067 -0.4903%
USD USD 16.9747 -0.0853%
RUB RUB 0.2589 0.0386%
RON RON 4.2017 -0.4737%
UAH UAH 0.6081 0.0823%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile