Logo Realitatea.md

ASUS anunţă ROG Phone, cel mai puternic smartphone din lume. E dedicat gamerilor

05 Iunie 2018, 17:57 // Tech

În urmă cu doar câteva luni, ASUS vorbea despre un smartphone pentru gaming, fără să confirme detalii despre acesta. Compania a aşteptat însă până la Computex pentru a dezvălui noul ROG Phone, acesta fiind probabil cel mai impresionant de până acum din portofoliul său. Nu numai că avem de a face cu probabil cel mai performant smartphone de pe piaţă, însă acesta este echipat cu multe tehnologii la care nici nu ne-am fi gândit, pentru a oferi o experienţă de gameplay cât mai bună.

Foto: go4it.ro

ASUS ROG Phone nu este foarte diferit în termeni de specificaţii tehnice generale faţă de alte flagship-uri de pe piaţă. Acesta integrează un chipset Snapdragon 845, care operează la frecvenţa de 2,96 GHz (faţă de 2,8 GHz pe alte modele), include 8 GB memoprie RAM, un display de 6” pe format 18:9 cu rezoluţie Full HD+ şi panou AMOLED şi un acumulator de 4.000 mAh. Aceste componente se regăsesc şi pe alte smartphone-uri, însă ASUS are câteva special pentru fiecare în parte.

În primul rând, procesorul rulează la o frecvenţă de boost ridicată, de aproape 3 GHz, datorită unui sistem de răcire „3D vapor chamber”, care disipă căldura mai bine spre exteriorul telefonului. Apoi, ecranul AMOLED rulează la frecvenţa de 90 Hz, asigurând o experienţă de joc mai bună şi timp de răspuns de numai o milisecundă (1ms), asemeni monitoarelor de gaming. Deşi Razer Phone are deja un display de 120 Hz, acela sacrifică luminozitatea şi gamutul de culoare pentru atinge această performanţă. ASUS ROG Phone este singurul dispozitiv cu ecran AMOLED care rulează la 90 Hz din fabrică şi care asigură compatibilitate şi cu conţinut video HDR10.

Pentru conexiuni WiFi mai stabile şi posibilitatea de mirroring pe un alt monitor fără latenţă, ASUS foloseşte noul standard WiGig 802.11ad, care are nevoie de conexiune directă vizuală pentru a funcţiona, dar are o viteză mult mai mare decât o conexiune wireless standard. Sistemul de camere pare însă să fie acelaşi pe care l-am întâlnit pe ZenFone 5, cu sistem dual pe spate (12 + 8 MP) şi o cameră de 8 MP pe partea din faţă. Senzorul de amprentă este pe spatele dispozitivului, tot aici fiind integrat şi logo-ul ROG care este iluminat cu LED-uri RGB, acesta putând fi sincronizat şi cu alte accesorii compatibile cu ASUS Aura Sync sau cu până la patru alte ROG Phone-uri.

O altă funcţie pe care nu prea o întâlnim pe alte telefoane este integrarea unor senzori ultrasonici în rama metalică, care poate prelua comenzi atunci când aceasta este atinsă sau strânsă. Seamănă cu tehnologia EdgeSense de la HTC şi de pe telefoanele Pixel, însă ASUS spune că este mult mai precisă. Astfel, când telefonul este în mod landscape, colţurile de sus devin butoane fizice, asemeni triggerelor de pe gamepad-uri. În modul portret, strângerea telefonului poate fi configurată să ofere acces la diverse scurtături.

Articolul integral citește pe Go4it.ro.

Citeste tot despre: ASUS, cel mai puternic, smartphone
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5491 0.7810%
USD USD 17.2140 0.2837%
RUB RUB 0.2679 2.1739%
RON RON 4.1133 1.0316%
UAH UAH 0.6345 -0.8129%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile