Logo Realitatea.md Logo Realitatea.md RU

Restricții de trafic din cauza condițiilor meteorologice! Ce posturi vamale și-au reluat activitatea

11 Ianuarie 2017, 10:04 // Societate

UPDATE 13:00 Autoritățile de frontieră din Ucraina informează că au fost instituite restricții de trafic pe drumurile de acces la frontiera cu Republica Moldova, pentru toate categoriile de autovehicule, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Mai mult, circulația este interzisă în zona de sud a frontierei, de pe partea ucraineană, iar acest fapt condiționează neautorizarea trecerii frontierei de stat prin punctele de trecere situația la hotarul moldo-ucrainean. 

Totodată, posturile vamale ”Tudora” și ”Palanca” și-au reluat activitatea, fiind autorizată traversarea frontierei pentru toate categoriile de unități de transport. 

UPDATE 11:50 A fost reluată activitatea prin postul vamal ”Cișmichioi”, ”Basarabeasca” și ”Mirnoe”. Referitor la postul vamal ”Basarabeasca”, menționăm că circulația este permisă doar până în localitatea Serpnaia (UA), iar după traversarea postului ”Mirnoe” este posibil de circulat doar până în orașul Bolgrad (UA).

UPDATE 10:50 Traversarea frontierei de stat este restricționată și prin postul vamal ”Palanca”.

UPDATE 10:20 Serviciul Vamal atenționează că, din cauza traseelor înzăpezite, pe teritoriul ucrainean este restricționată circulația prin posturile vamale ”Săiți” și ”Tudora”.

UPDATE 09:39 Poliția de Frontieră precizează că prin punctele de trecere „Giurgiulești-Reni”, „Vulcănești”, „Mirnoe”, „Cișmichioi”, „Ceadîr-Lunga-1”, „Ceadîr-Lunga-2” și „Basarabeasca” este autorizată trecerea frontierei de stat, însă din motiv că ninsorile abundente au blocat căile de acces pe teritoriul Ucrainei, unitățile de transport nu-și pot continua drumul.

Astfel, șoferii sunt nevoiți să facă cale întoarsă și să aștepte până la remedierea situației. Poliția de Frontieră îndeamnă participanții la trafic să prezinte atitudine conștiincioasă la situația creată la frontieră și să se conformeze schimbărilor.

Punctele de trecere ”Giurgiulești - Reni”, ”Cișmichioi”, ”Vulcănești”, ”Mirnoe” și ”Cairaclia” și-au sistat de asemenea activitatea din cauza condițiilor meteorologice de iarnă nefavorabile.

Foto: border.gov.md

La fel, punctele de trecere de tip debarcader, ”Soroca”, ”Cosăuți” și ”Vasilcău” rămân nefuncționale, motivul fiind formarea podurilor de gheață peste râul Nistru, iar prin punctele de trecere ”Tudora” și ”Palanca” nu este autorizată trecerea transportului de mare tonaj.

Amintim că meteorologii au emis Cod Galben de ninsori puternice pentru ziua de azi, 11 ianuarie, prognozând zăpadă între 5 și 10 centimetri. Izolat se vor forma troiene.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0030 -0.6936%
USD USD 17.9145 0.0771%
RUB RUB 0.2987 0.2013%
RON RON 4.5920 -0.9534%
UAH UAH 0.6968 0.1006%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
16 aug, 15:44 //

Operațiune în centrul Capitalei! Ofițerii SIS au fost surprinși în acțiune în plină zi (FOTO, VIDEO)

14 aug, 18:29 //

Stomatologia cedează poziția de cea mai scumpă facultate din Moldova. Locul de frunte îl deține o altă specialitate de la USMF

14 aug, 16:39 //

Foto: Facebook/ Restaurant „Ecaterina” Intoxicația în masă la nunta de vinerea trecută: Administratorii restaurantului spun că vina o poartă rudele miresei

14 aug, 10:17 //

Bani necontabilizați, băuturi contrafăcute, prostituate și produse alimentare expirate, depistate în cluburile de noapte din Capitală (VIDEO)

13 aug, 14:42 //

Foto: Adelina Coste; sursa: adevarul.ro O deputată s-a stins din viață la vârsta de doar 51 de ani

13 aug, 10:45 //

Trei tineri din Băcioi, implicați într-un accident cumplit la Horești! Băieții sunt în stare gravă la spital, iar mașinile au fost făcute zob (FOTO)

14 aug, 09:30 //

Foto simbol 18 persoane s-au otrăvit cu mâncare la o nuntă, petrecută într-un restaurant din Chișinău. Printre aceștia, doi copii

17 aug, 08:00 //

Istoria de succes a Svetlanei Tabacari, după două mandate de primară în Scoreni! A închis gura lumii cu proiecte mari și rezultate semnificative - Reportaj VIDEO, FOTO

14 aug, 12:14 //

Foto simbol: PH-OnLine.ro Un autocar de pe ruta Chișinău-Ungheni s-a răsturnat la Călărași. În vehicul se aflau 40 de pasageri, 7 au fost transportați la spital

15 aug, 13:23 //

Conflict la Bulboaca! Iazurile care aparțin primarului au inundat localitatea, iar pagubele se preconizează a fi achitate tot din contul sătenilor (VIDEO, DOC)