Logo Realitatea.md

Restricții de trafic din cauza condițiilor meteorologice! Ce posturi vamale și-au reluat activitatea

11 Ianuarie 2017, 10:04 // Societate

UPDATE 13:00 Autoritățile de frontieră din Ucraina informează că au fost instituite restricții de trafic pe drumurile de acces la frontiera cu Republica Moldova, pentru toate categoriile de autovehicule, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Mai mult, circulația este interzisă în zona de sud a frontierei, de pe partea ucraineană, iar acest fapt condiționează neautorizarea trecerii frontierei de stat prin punctele de trecere situația la hotarul moldo-ucrainean. 

Totodată, posturile vamale ”Tudora” și ”Palanca” și-au reluat activitatea, fiind autorizată traversarea frontierei pentru toate categoriile de unități de transport. 

UPDATE 11:50 A fost reluată activitatea prin postul vamal ”Cișmichioi”, ”Basarabeasca” și ”Mirnoe”. Referitor la postul vamal ”Basarabeasca”, menționăm că circulația este permisă doar până în localitatea Serpnaia (UA), iar după traversarea postului ”Mirnoe” este posibil de circulat doar până în orașul Bolgrad (UA).

UPDATE 10:50 Traversarea frontierei de stat este restricționată și prin postul vamal ”Palanca”.

UPDATE 10:20 Serviciul Vamal atenționează că, din cauza traseelor înzăpezite, pe teritoriul ucrainean este restricționată circulația prin posturile vamale ”Săiți” și ”Tudora”.

UPDATE 09:39 Poliția de Frontieră precizează că prin punctele de trecere „Giurgiulești-Reni”, „Vulcănești”, „Mirnoe”, „Cișmichioi”, „Ceadîr-Lunga-1”, „Ceadîr-Lunga-2” și „Basarabeasca” este autorizată trecerea frontierei de stat, însă din motiv că ninsorile abundente au blocat căile de acces pe teritoriul Ucrainei, unitățile de transport nu-și pot continua drumul.

Astfel, șoferii sunt nevoiți să facă cale întoarsă și să aștepte până la remedierea situației. Poliția de Frontieră îndeamnă participanții la trafic să prezinte atitudine conștiincioasă la situația creată la frontieră și să se conformeze schimbărilor.

Punctele de trecere ”Giurgiulești - Reni”, ”Cișmichioi”, ”Vulcănești”, ”Mirnoe” și ”Cairaclia” și-au sistat de asemenea activitatea din cauza condițiilor meteorologice de iarnă nefavorabile.

Foto: border.gov.md

La fel, punctele de trecere de tip debarcader, ”Soroca”, ”Cosăuți” și ”Vasilcău” rămân nefuncționale, motivul fiind formarea podurilor de gheață peste râul Nistru, iar prin punctele de trecere ”Tudora” și ”Palanca” nu este autorizată trecerea transportului de mare tonaj.

Amintim că meteorologii au emis Cod Galben de ninsori puternice pentru ziua de azi, 11 ianuarie, prognozând zăpadă între 5 și 10 centimetri. Izolat se vor forma troiene.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8632 -0.2128%
USD USD 16.7133 -0.3250%
RUB RUB 0.2963 0.4407%
RON RON 4.4757 -0.2252%
UAH UAH 0.6196 -1.0540%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)