Logo Realitatea.md

Atentatele din 11 septembrie 2001, comemorate la Chișinău. Andrian Candu și Pavel Filip au depus flori la Ambasada SUA (FOTO/VIDEO)

11 Septembrie 2017, 11:29 // Actualitate

Președintele Parlamentului Andrian Candu și premierul Pavel Filip au depus flori la Ambasada Statelor Unite ale Americii în memoria victimelor atentatelor teroriste care au avut loc acum 16 ani. 

Foto: Facebook

„Astăzi ne amintim de acele tragice evenimente care au avut loc, cu regret, în Statele Unite, la New York și la Washington. Atunci pentru prima dată, cred eu, lumea a conștientizat ce înseamnă actele teroriste și de atunci, din acea zi, putem afirma cu siguranță că la nivel global a început cu adevărat lupta împotriva terorismului”, a declarat șeful legislativului.

Acesta și-a exprimat regretul pentru faptul că, până în prezent, terorismul nu a fost combătut, iar în ultimul timp, tot mai mulți oameni nevinovați devin victime ale grupărilor teroriste.

„Condamn cu toată fermitatea atacurile lor. Este nevoie de o determinare mai mare la nivel mondial pentru protejarea oamenilor pașnici și pentru a-i neutraliza pe radicali”, a scris Candu. 

Premierul Pavel Filip a menționat că depunerea de flori la ambasada SUA este un gest omenesc pentru a comemora „ziua tristă din istoria SUA”. 

„Fiecare om din Republica Moldova este solidar cu poporul american. Actele teroriste sunt cele mai groaznice crime pentru că sunt greu de prevenit, greu de înțeles rădăcina acestor crime. Moldova va fi mereu alături și de cei care au avut de suferit în urma actelor teroriste. Pornind de la potențialul și capacitățile care le avem vom contribui la prevenirea acestor crime”, a subliniat prim-ministrul.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3301 -1.1203%
USD USD 16.6631 -0.1145%
RUB RUB 0.2622 -1.6873%
RON RON 4.1508 -1.0866%
UAH UAH 0.6307 -0.7553%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile