Logo Realitatea.md

Atenție la fermentarea vinului. O bătrână a decedat după ce s-a intoxicat cu dioxid de carbon

16 Septembrie 2018, 15:00 // Societate

O bătrână în vârstă de 77 de ani a decedat după ce s-a intoxicat cu dioxid de carbon, în urma fermentării vinului. Tragedia a vut loc, ieri, în satul Băiuș din raionului Leova.

Foto: ziarulnostru.info

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), salvatorii au fost solicitați pentru a extrage cadavrul femeii din beciul casei unde locuia victima. Datele preliminare arată că femeia a intrat în beci și nu a mai apucat să iasă, pentru că s-a intoxicat cu dioxid de carbon emanat de la fermentarea vinului.

La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri, cu echipament special care a intrat în beciul casei și au extras corpul neînsuflețit al bătrânei. În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, îndeamnă toți cetățenii să fie foarte prudenți în perioada fermentării vinului, pentru a evita cazurile de intoxicație cu dioxid de carbon.

Specialiştii recomandă ca oamenii să nu intre în încăperile unde se fermentează vinul, fără a asigura o ventilare corespunzătoare. Totodată, persoanele sunt rugate să verifice cantitatea de oxigen din încăpere, în care se acumulează gaze în urma fermentării vinului. Cea mai simplă modalitate de a verificare este prin aprinderea unei lumanări. În caz că aceasta se stinge, înseamnă lipsa suficienta de oxigen.

De asemenea, salvatorii îndeamnă oamenii să anunţe apropiații când intenționează să intre într-o astfel de încăpere. În cazul în care este deja o victimă, este important apelarea imediată a serviciilor de urgență, pentru ajutor calificat.

Potrivit datelor IGSU, în anul 2017 în urma intoxicării cu dioxid de carbon în procesul de fermentare au decedat 5 persoane.

Amintim că, recent, angajații IGSU au reușit să salveze o bătrână, care la fel s-a intoxicat cu dioxid de carbon emanat în urma fermentării vinului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0354 -0.4289%
USD USD 18.5436 0.6268%
RUB RUB 0.2405 2.4276%
RON RON 4.1489 -0.4200%
UAH UAH 0.6769 1.1960%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile