Logo Realitatea.md

Atenționare către furnizorii care prestează servicii poștale! A fost stabilită data limită pentru înscrierea în Registru public

16 Noiembrie 2016, 12:03 // Tech

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) atenționează furnizorii care prestează servicii de colectare, transport şi distribuire a trimiterilor poștale, inclusiv a coletelor poștale, şi alte servicii poștale pe teritoriul Republicii Moldova și care doresc să continue activitățile de furnizare a serviciilor poștale au obligația să notifice, în perioada 29 octombrie – 29 noiembrie 2016, la ANRCETI privind intenția sa, pentru a fi înscriși în Registrul public al furnizorilor de servicii poştale și a beneficia astfel de dreptul de a furniza serviciile respective.

Această obligație este prevăzută de Legea comunicațiilor poștale, în vigoare din 29 aprilie 2016, prin care ANRCETI i-au fost atribuite funcțiile de reglementare a sectorului poștal, inclusiv implementarea regimului de autorizare generală a furnizării serviciilor poștale. Acest regim permite furnizarea de servicii poștale, fără obținerea unei decizii explicite din partea ANRCETI, prin notificarea intenției de a presta activități de furnizare a serviciilor poștale.

Notificarea se realizează prin completarea formularului – tip al notificării, descărcat de pe pagina web oficială a ANRCETI și transmiterea acestuia la adresa ANRCETI (bd. Ștefan cel Mare 134, MD – 2012, Chișinău). Formularul include datele necesare pentru identificarea furnizorului și comunicarea cu acesta, nominalizarea serviciilor poștale pe care persoana respectivă  le va furniza, data estimativă a începerii activității.

Perfectarea documentelor aferente regimului de autorizare generală se efectuează de către ANRCETI gratis, iar dreptul acordat solicitantului de a furniza servicii poştale este valabil fără vre-o limitare în timp.

Furnizorii de servicii poștale care nu se vor conforma dispozițiilor acestei Legiiriscă să fie sancționați în conformitate cu prevederile Codului contravențional.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6439 0.2240%
USD USD 16.6741 0.3122%
RUB RUB 0.2681 -0.0373%
RON RON 4.2412 0.2221%
UAH UAH 0.6378 0.4251%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile