Logo Realitatea.md

Atenționare către furnizorii care prestează servicii poștale! A fost stabilită data limită pentru înscrierea în Registru public

16 Noiembrie 2016, 12:03 // Tech

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) atenționează furnizorii care prestează servicii de colectare, transport şi distribuire a trimiterilor poștale, inclusiv a coletelor poștale, şi alte servicii poștale pe teritoriul Republicii Moldova și care doresc să continue activitățile de furnizare a serviciilor poștale au obligația să notifice, în perioada 29 octombrie – 29 noiembrie 2016, la ANRCETI privind intenția sa, pentru a fi înscriși în Registrul public al furnizorilor de servicii poştale și a beneficia astfel de dreptul de a furniza serviciile respective.

Această obligație este prevăzută de Legea comunicațiilor poștale, în vigoare din 29 aprilie 2016, prin care ANRCETI i-au fost atribuite funcțiile de reglementare a sectorului poștal, inclusiv implementarea regimului de autorizare generală a furnizării serviciilor poștale. Acest regim permite furnizarea de servicii poștale, fără obținerea unei decizii explicite din partea ANRCETI, prin notificarea intenției de a presta activități de furnizare a serviciilor poștale.

Notificarea se realizează prin completarea formularului – tip al notificării, descărcat de pe pagina web oficială a ANRCETI și transmiterea acestuia la adresa ANRCETI (bd. Ștefan cel Mare 134, MD – 2012, Chișinău). Formularul include datele necesare pentru identificarea furnizorului și comunicarea cu acesta, nominalizarea serviciilor poștale pe care persoana respectivă  le va furniza, data estimativă a începerii activității.

Perfectarea documentelor aferente regimului de autorizare generală se efectuează de către ANRCETI gratis, iar dreptul acordat solicitantului de a furniza servicii poştale este valabil fără vre-o limitare în timp.

Furnizorii de servicii poștale care nu se vor conforma dispozițiilor acestei Legiiriscă să fie sancționați în conformitate cu prevederile Codului contravențional.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6695 -0.9341%
USD USD 16.9304 -0.5492%
RUB RUB 0.2989 -0.7965%
RON RON 4.4386 -1.5591%
UAH UAH 0.5910 -0.8556%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile