Logo Realitatea.md

Au declarat război modului nesănătos de viață! La Chișinău va apărea Centrul Educațional de Sănătate și Nutriție pentru Copii și Adolescenți (VIDEO)

20 Noiembrie 2015, 23:12 // Societate

Modul nesănătos de viață are acum un oponent la Chișinău. Fundația Bitonic care s-a lansat astăzi este un centru ce va învăța copii și tinerii să ducă un mod de viață sănătos. Centrul își va deschide ușile în luna martie și va propune celor mici să își descopere talentele
legate de nutriție și sport, dar și să învețe lucruri de bază pentru un stil de viață mai frumos.

Fundația Bitonic a pășit cu pași rapizi în Moldova de această dată într-o formă pragmatică și orientată pe termen lung, și anume - deschiderea unui Centru Educațional de Sănătate și Nutriție pentru Copii și Adolescenți.

”Am început de vreo doi ani să facem studii cu privire la nevoile nutriționale ale copiilor în Moldova. Am descoperim multe fundații care se ocupă de educarea copiilor, dar nici una pe partea de nutruție, iar noi considerăm că partea aceasta este cea mai importantă pentru ca ei să aibă un stil de viață sănătos”, a declarat Iulia Muncescu, reprezentantul proiectului.

Prezent la eveniment, medicul-șef al Centrului de sănătate publică, Luminița Suveică, a salutat lansarea centrului și speră ca și alți antreprenori să le i-a exemplu.

”Desigur că apreciez inițiativa a celor care au așa o inițiativă frumoasă de a deschide un centru care să intruiască copii în nutriție și anume educația nutrițională, fiindcă este foarte important în ziua de azi anume de a începe la copii, fiindcă de multe ori ne punem întrebarea de ce avem atâtea maladii care sunt provocate de nutriție, fiindcă 80%
dintre maladiile cum este diabetul zaharat, maladiile cardiovasculare, anume la baza lor și stă alimentația nesănătoasă. Dacă vom învăța tineretul, copii de mici copii să se alimenteze sănătos, să avem o generație sănătoasă aceasta importă foarte mult”, a menționat Luminița Suveică.

Invitații au salutat ideie acestui centru și spun ai abia așteaptă să-și ducă odraslele la cursuri.

”La general ne plac ideile ceea ce ține de dezvoltarea copiilor, deoarece copii sunt viitorul nostru și investim tot ce avem, pentru noi pentru viitorul lor. Respectiv sigur că este o idee foarte bună. Cu siguranță că vom încerca să fim alături de cei care ne-au invitat astăzi, mergem la moment și în late părți, de ce nu”, a spus o mamă.

”Suntem bucuroși că la noi în țară vine companie internațională cu așa propuneri, cu suplimente alimentare noi, care noi putem să le folosim, sperăm că vor fi de o calitate înaltă”, a afirmat o doamnă.

Fundația își va deschide ușile în luna martie și va găzdui fiecare copil care îi va păși pragul. Cei mici vor primi sfaturi de la specialiști și vor avea posibilitatea să studieze ce este sănătos pentru om.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.2253%
USD USD 17.8856 0.5103%
RUB RUB 0.2723 0.8892%
RON RON 4.1887 0.2441%
UAH UAH 0.7156 1.0164%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile