Logo Realitatea.md

Au încercat să treacă frontiera cu două pliculețe de marijuană, însă câinele Poliției de Frontieră i-a dat de gol

12 Ianuarie 2018, 13:11 // Societate

Doi cetățeni moldoveni au încercat să introducă în țară mai multe pliculețe cu marijuană, însă au fost depistați de Poliția de Frontieră. Tinerii au 18 și respectiv 41 de ani și au fost reținuți pentru verificările de rigoare.

Potrivit poliției, în punctul de trecere Otaci-Moghiliov-Podolskii, pe direcția intrare a pistei pietonale s-au apropiat pentru control la traversarea frontierei doi amici, locuitori ai orașului Otaci. La existența unui material informativ-operativ, parvenit în adresa polițiștilor de frontieră din Direcția regională Nord, s-a acționat prompt împreună cu câinele de serviciu Amy, care a și semnalat indici de nereguli.

Astfel, tinerii au fost reținuți, iar în urma examinării corporale în comun cu vameșii au fost depistate asupra conaționalilor două pachețele de dimensiuni diferite, cu substanță de culoare verde mărunțită ce prezenta miros specific marijuanei. Unul din plicurile de polietilenă transparent a fost găsit în mâneca stângă a unuia dintre cetățeni, care susține că a acceptat să fie curier la rugămintea unei cunoștințe, iar asupra celuilalt în buzunarul drept al blugilor. Cel din urmă a recunoscut că a procurat substanța de la un străin din Ucraina.

În prezent polițiștii de frontieră documentează cazul sub toate aspectele legale, ambele plicuri au fost ridicate și transmise spre expertiză în rezultatul căreia se va decide mersul cercetărilor și pedeapsa persoanelor conform legislației în vigoare.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4475 -0.5299%
USD USD 17.1200 -0.1272%
RUB RUB 0.2576 -0.3096%
RON RON 4.1219 -0.9373%
UAH UAH 0.6156 0.5061%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile