Logo Realitatea.md

Au părinți acasă, dar sunt copii ai străzii! Cerșetorii minori, monitorizați de Poliția Capitalei (VIDEO)

09 August 2017, 13:24 // Societate

În vizorul poliţiştilor sectorului Centru din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău se află permanent 21 de minori, cu vârstele cu prinse între 13 ani şi 17 ani, originari din Chişină, Ialoveni, Anenii Noi, Criuleni, Basarabeasca, Calaraşi şi Nisporeni, care cerşesc şi vagabondează pe străzile sectorului Centru din Capitală. 

Embed:

De obicei, minorii sunt depistaţi şi conduşi la Inspectorat pentru a fi identificaţi şi predaţi părinţilor sau autorităţilor publice locale, conform procedurii prevăzute de lege, însă aceştia revin ulterior pe străzi după ce abandonează domiciliul sau Centrul de plasament pentru minori.

Totodată, până la predarea lor autorităţilor publice locale, cu minorii sunt desfăşurate discuţii profilactice în contextul prevenirii şi combaterii criminalităţii juvenile de către inspectorii pentru siguranţa minorilor.

Despre toate acţiunile demarate de către Poliţia Capitalei la acest compartiment sunt sesizaţi reprezentanţii autorităţilor publice locale pentru luare de atitudine şi prevenire a situaţiilor de risc, întrucât minorii revin în stradă şi recurg la acţiuni de huliganism, furturi sau jafuri.

De menţionat că, potrivit legislaţiei în vigoare, poliţiştii aplică sancţiuni părinţilor conform art.63 - neîndeplinirea obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului CCRM, după ce minorii au fost depistaţi în stradă şi predaţi familiilor biologice. Sunt informate serviciile de asistenţă socială pentru luare de atitudine şi documentare a părinţilor.

Poliţia Capitalei continuă desfăşurarea măsurilor legale conform competenţei, în vederea prevenirii şi combaterii criminalităţii juvenile.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0030 -0.6936%
USD USD 17.9145 0.0771%
RUB RUB 0.2987 0.2013%
RON RON 4.5920 -0.9534%
UAH UAH 0.6968 0.1006%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile