Logo Realitatea.md

Au plecat cu gândul că-și vor găsi un loc de muncă mai ușor peste graniță. Moldoveni, prinși cu acte false

13 Noiembrie 2017, 23:30 // Societate

Trei cetățeni din Republica Moldova, pasageri în diverse mijloace de transport, Igor G., Ruslan G. și Ivan H., cu vârste cuprinse între 28 și 32 de ani, s-au prezentat la sfârșitul săptămânii trecute, la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, pentru a intra în România.

Însă, în baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră români au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unor controale amănunţite asupra mijloacelor de transport și a persoanelor, ocazie cu care au fost descoperite, în buzunar și în borsetele acestora câte o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române pe care erau imprimate fotografiile lor.

Foto: ITPF Iasi

Totodată, în urma controlului amănunțit efectuat asupra lui Igor G., alături de cartea de identitate, în același buzunar al hainei, a fost găsit și un permis de conducere, cu însemnele autorităților române, eliberat pe numele posesorului. 

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că documentele descoperite sunt false. Cu privire la cele constatate, tinerii au declarat că au procurat documentele de la conaționali ale căror date nu le cunosc, plătind sume cuprinse între 100 și 300 euro și că urmau să le folosească într-un stat din spațiul Schengen pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Citeste tot despre: albita, itpf iași, trei moldoveni
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3174 0.2902%
USD USD 16.5538 0.3802%
RUB RUB 0.2877 1.0537%
RON RON 4.3540 0.2902%
UAH UAH 0.6293 0.9464%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile