Logo Realitatea.md

Au trecut acum două luni la „casă nouă”, dar deja au călcat pe bec! Reacția șefiei la perchezițiile de la postul de control sanitar Leuşeni al ANSA

06 Septembrie 2017, 13:54 // Societate

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) este absolut deschisă spre colaborare, în legătură cu perchezițiile de astăzi, 6 septembrie, de la postul de control sanitar-veterinar şi fitosanitar Leuşeni al ANSA, în urma cărora a fost reținut șeful acestuia.

Foto: ansa.gov.md

Cu toate acestea, șeful ANSA, Gheorghe Gaberi, se arată surprins de aceste evenimente, în contextul în care punctul de control a fost recent inaugurat, fiind dotat cu utilaje și echipamente noi. 

Acesta nu cunoaște detalii despre acțiunile de urmărire penală, întrucât colaboratorii punctului de control au interdicție de a lua orice legătură cu conducerea în timpul perchezițiilor. Totuși, Gaberi se arată convins că, dacă au fost comise ilegalități, cei vinovați vor răspunde. 

„Punctul este dotat cu camere de supraveghere, este dotat cu tot ce este necesar pentru transparența activității. Suntem surprinși de aceste acțiuni, poate colaboratorii noștri vor veni cu o reacție ulterior. Noi avem o colaborare și un plan de acțiuni cu CNA, un plan substanțial, se întreprind o serie de măsuri, iar colaboratorii noștri sunt preîntâmpinați că dacă încalcă, trebuie să poarte răspundere”, a declarat Gheorghe Gaberi pentru Bani.md.

Amintim că în Punctul de inspecție sanitar-veterinară şi fitosanitară Leușeni a fost inaugurat acum două luni. Postul completează rețeaua de puncte de control veterinar şi fitosanitar, construite cu suportul financiar al Băncii Mondiale. În total, în cele 4 posturi de la frontieră, Leușeni, Criva, Tudora și Giurgiuleși, au fost investiți peste 2,5 milioane de dolari. 

Acum patru luni, CNA a descins în subdiviziunile teritoriale ale ANSA de la Ialoveni, Drochia şi Dubăsari. Atunci, perchezițiile s-au soldat cu șase rețineri, dintre care 4 sunt angajați ai ANSA și doi sunt oameni de afaceri. Funcționarii sunt suspectaţi că ar fi eliberat ilegal certificate fitosanitare naţionale nor agenţi economici pentru exportarea merelor în Federaţia Rusă

Citeste tot despre: ANSA, Gheorghe Gaberi, percheziţii
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4820 0.0000%
USD USD 16.6691 0.0000%
RUB RUB 0.2936 0.0000%
RON RON 4.4005 0.0000%
UAH UAH 0.6156 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile