Logo Realitatea.md

Aurul Moscovei: corupția rusească în Marea Britanie - Englezii așteaptă să iasă din UE pentru a „lovi” în oligarhii ruși

22 Mai 2018, 15:30 // În lume

Ministrul Afacerilor Externe al Marii Britanii, Boris Johnson, recunoaște eficacitatea sancțiunilor impuse Rusiei de către Statele Unite ale Americii și își exprimă regretul cu privire la faptul că politica de sancțiuni a Londrei depinde de blocul European.

Foto: Sky News

„Eu cred că influența sancțiunilor impuse de către SUA, în special în raport cu unele persoane, a fost vizibilă. Deși noi avem metodele noastre, apare o întrebare, ce poate să facă Marea Britanie pentru a face față persoanelor apropiate președintelui rus, Vladimir Putin, care pot deține în băncile din Marea Britanie bani obținuți ilegal”, a declarat Boris Johnson.

Potrivit lui Johnson, Marea Britanie în prezent nu poate avea propria politică de sancțiuni, însă imediat cum vor părăsi UE, vor avea posibilitatea să aplice sancțiuni mai dure împotriva Rusiei.

Realitatea.md amintește că ieri, 21 mai, Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului britanic a pregătit un raport cu titlul „Aurul Moscovei: corupția rusească în Marea Britanie”, în care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la „banii murdari” ruși ascunși în activele britanice și spălați prin instituții financiar bancare din capitala Regatului Unit. Oficialii englezi și-au exprimat îngrijorarea cu privire la securitate țării.

La Kremlin, raportul a fost numit a fost numit o nouă manifestare rusofobă.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0864 0.3582%
USD USD 17.9850 0.2330%
RUB RUB 0.2802 0.7914%
RON RON 4.2180 0.3092%
UAH UAH 0.6839 0.0585%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile