Logo Realitatea.md

Autogara Sud rămâne închisă! Călătorii vor fi nevoiți să aștepte afară, până când tavanul clădirii va fi reparat (Video)

29 Iunie 2016, 23:20 // Societate

Veste proastă pentru călătorii care trec zilnic pe la Autogara Sud. Timp de cel puțin două luni, aceștia vor fi nevoiți să stea în bătaia soarelui sau în ploaie, până va fi reparat tavanul clădirii. Chiar dacă au trecut aproape trei săptămâni de când a căzut o porțiune din tavan, nimeni nu se grăbește să redreseze situația.

Embed:

Călătorii sunt nemulțumiți de lipsa unei încăperi, care ar putea să-i adăpostească:

”Nu-i prea bine, fiindcă, în primul rând, aici e curent și căldura e prea mare. Când apasă, e dezastru”;

”E rău, e rău de stat afară. Și chiar dacă să stai afară, e curent. Iată stă doamna cu copil mic și stă în curent. Așa că trebuie în sală, mă rog”;

”Nu e corect deloc. Noi ar trebui să avem măcar cât de cât, să ne dăm undeva la umbră, să nu ne plouă, să nu ne ningă”;

”E murdărie, totul e închis, nu e regulă, n-are cine face regulă și nici cine conduce”,

”E și normal că trebuie să ai unde să te dai la umbră, unde să te dai acolo ca să nu te ploaie. Dar la noi dacă nu-i, asta înseamnă că arată că-s rămași în urmă”;

”Parcă zici că-i Parlament și au de toate ca să facă repede. Dar ei se fură unul pe altul și noi stăm ca țăranii cei plouați. Ce să facem? Așa suntem deprinși”.

Directorul Autogării sud, Iurie Chiril, ne-a declarat că responsabili de reconstrucția tavanului sunt angajații Întreprinderii de Stat „Gările și Spațiile Auto”. Iurie Chiril crede că reparația va dura cel puțin două luni.

În ziua de 11 iunie, în urma ploilor abundente, o porțiune din tavanul clădirii a căzut chiar în zona caselor de bilete. Din fericire, în acel moment nimeni nu se afla prin preajmă.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7184 -0.1152%
USD USD 16.9234 -0.3275%
RUB RUB 0.2988 -0.5657%
RON RON 4.4553 -0.0919%
UAH UAH 0.5879 -0.9602%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile