Logo Realitatea.md

Autoritățile franceze confirmă! Familia lui Putin ar deține două case, la malul oceanului, în orașul Biarritz. Care este valoarea imobilelor

19 Iunie 2017, 11:00 // În lume

Familia președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, ar deține cel puțin două case într-un cartier din orașul Biarritz, din sudul Franței. Declarația a fost făcută de viceprimarul orașului, Jocelyn Castañeda pentru revista "Time". Potrivit lui Castañeda, una dintre locuințe ar fi proprietatea presupusului ginere al lui Putin, Kiril Șamalov, care ar fi făcut achiziția în anul 2012. 


Foto: Casa care ar aparține lui Kiril Șamalov

Valoarea imobilului ar fi de trei milioane de euro. 

Cea de-a doua casă de pe malul Oceanului Atlantic ar fi a noului soț al Ludmilei Putin, Artur Oceretnîi. Casa ar fi estimată la o valoare de aproape 6 milioane de euro. Ludmila Putin a fost văzută în Biarritz atât până la divorțul de Vladimir Putin, cât și după. 

Viceprimarul susține că membrii familiei liderului de la Kremlin vin periodic în Biarritz. 

"Sunt văzuți la piață, la plimbare. Oamenii nu se apropie însă de ei și nici nu își fac cu ei poze. Nu ne privește cine sunt ei", a spus Jocelyn Castañeda, potrivit căruia nu există motive de a crede că cele două case ar fi fost cumpărate ilegal. Asta pentru că, rudele lui Putin au trecut aceleași proceduri pe care le trece orice investitor străin atunci când face o achiziție. 

Potrivit revistei "Time", orașul Biarritz are o importanță aparte pentru familia președintelui rus. În vara anului 1999, Putin, pe atunci director FSB, și-a petrecut aici vacanța, împreună cu familia. Aceasta i-a fost însă întreruptă de un apel de urgență de la Kremlin, prin care a fost anunțat că președintele de atunci, Boris Elțin, l-a ales pe el drept succesor, scrie tvrain.ru
 
În aceeași perioadă, Rusia a luat o decizie fără precedent, desemnând un consul în orașul Biarritzm cu o populație de mai puțin de 30 de mii de oameni. 

Jurnaliștii de la Time au vorbit și cu parohul bisericii din Biarritz. Preotul a spus că niciun membru al familiei lui Putin nu vine la biserică și că ei vin în oraș doar pentru plăcere. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6439 0.2240%
USD USD 16.6741 0.3122%
RUB RUB 0.2681 -0.0373%
RON RON 4.2412 0.2221%
UAH UAH 0.6378 0.4251%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile