Logo Realitatea.md

(VIDEO) Transnistrenii le-au permis jurnaliștilor ucraineni să vadă cum trăiesc oamenii din stânga Nistrului. Erau controlați și însoțiți în permanență de militari

27 Iulie 2017, 00:00 // Actualitate

Autoritățile regiunii transnistrene au invitat jurnaliștii ucraineni în ospeție, pentru a vedea felul în care decurg lucrurile în stânga Nistrului, însă cu toate acestea, reprezentanții presei nu au avut posibilitatea de a se deplasa liber, fiind însoțiți de militari. 

Foto: novostipmr

Potrivit jurnaliștilor, orice mișcare a acestora era riguros controlată, accesul li se permitea doar în anumite zone. „Avem conducere care ne-a zis să controlăm tot ce faceți”, a declarat unul dintre militari. Până a se caza, mașina reprezentanților presei din Ucraina a fost controlată: „Au scuturat fiecare haină și portmoneu. Automobilul a fost controlat de cinci persoane. Au zis că nu suntem vecini siguri pentru ei, de aceea ei  trebuie să cunoască ce am adus noi în regiunea lor”, a subliniat șoferul.

Plimbările de sinestătător prin oraș au fost interzise. În schimb special pentru jurnaliști a fost organizată o excursie de „expoziție”.

Un lucru uimitor a fost cel că locuitorii regiunii separatiste venerează până acum perioada Ununii Sovietice, în fața clădirii Sovietului Suprem fiind instalat monumentul lui Lenin, și la fiecare colț persistând drapelele Rusiei. 

Totodată, acestora li s-a permis intrarea și la conferința de presă organizată de liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, acesta menționând că astfel, a dorit să-și exprime receptivitatea și prietenia. Însă jurnaștii au remarcat că acesta  nici nu a încercat  să ascundă poziția prorusă. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7843 0.1383%
USD USD 17.6197 -0.1292%
RUB RUB 0.2966 0.8158%
RON RON 4.4775 0.0626%
UAH UAH 0.6651 -0.1801%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile