Logo Realitatea.md

Autoritățile din Moldova au prezentat pentru 40 de companii maghiare oportunitățile investiționale (FOTO)

08 Iunie 2018, 14:12 // Economie

Ambasada Republicii Moldova în Ungaria, în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a Ungariei, MIEPO și Zona Economică Liberă  „Bălți" au organizat un seminar privind oportunitățile investiționale și de afaceri în țara noastră la care au participat circa 40 de companii maghiare.

Foto: maeie.gov.md

Discuțiile în cadrul evenimentului au evidențiat sectoarele-chee cu un potențial sporit pentru cooperare a companiilor din Ungaria și Republica Moldova, inclusiv telecomunicații, agricultură, turism, infrastructură, automotive, etc.  În cadrul reuniunii participanții au fost informați despre mecanismele de finanțare, oferite de EximBank Ungaria, pentru proiectele de afaceri cu/în Republica Moldova. 

Reprezentanții Zonei Economice Libere „Bălți" și MIEPO,  au realizat o prezentare de țară privind evoluția situației social-economice din Republica Moldova, reiterând cu acest prilej deschiderea Guvernului Republicii Moldova de a oferi condiții prielnice și stimulative pentru investitori și mediul de afaceri în general.

Ambasadorul Oleg Țulea, cât și vicepreședintele al CCI a Ungariei, Imre Tóth, au menționat că evenimentul constituie încă un pas spre intensificarea relațiilor comercial-economice între două state, valorificarea potențialului existent, precum și inițierea unor noi proiecte investiționale cu participarea mediului de afaceri din Moldova și Ungaria.

La finalul evenimentului, publicul prezent a fost delectat cu o degustare a vinurilor moldovenești a companiilor Cricova, Asconi și Rădăcini.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5480 -0.2994%
USD USD 16.9702 -0.0265%
RUB RUB 0.2588 -0.0386%
RON RON 4.1895 -0.2904%
UAH UAH 0.6052 -0.4769%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile