Logo Realitatea.md

Autoritățile din SUA intenționează să finanțeze deschiderea în alte trei orașe din țară a centrelor de excelență IT similare TekWill

26 Septembrie 2017, 09:51 // Tech

Autoritățile SUA sunt disponibile de a acorda asistență tehnică și financiară atât în crearea și dezvoltarea parcurilor IT din Republica Moldova, cât și investitorilor străini în aceste centre inovaționale. Declarația a fost făcută de ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii.

Foto: mec.gov.md

Ambasadorul a menționat că sectorul IT este domeniul viitorului, care va juca rolul principal în evoluția proceselor economice din orice țară și eforturile autorităților moldovenești în dezvoltarea acestuia sunt salutabile. 

Prezentă la întrevedere, Karen Hilliard, director USAID Moldova, a declarat că instituția pe care o reprezintă este disponibilă de a se implica activ la definitivarea Legii cu privire la Parcurile IT și diverse acțiuni de promovare peste hotare a ofertei Guvernului Republicii Moldova privind realizarea proiectelor investiționale sau de alt gen în aceste parcuri.

Mai mult, oficialul american l-a informat pe vicepremierul Octavian Calmîc că USAID are drept scop susținerea autorităților de la Chișinău în dezvoltarea sectorului IT nu doar în capitală, dar și alte regiuni ale țării, prin crearea centrelor de excelență IT similare TekWill în Bălți, Cahul și Comrat.

Vicepremierul Octavian Calmîc a menționat că dezvoltarea sectorului IT este una din prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii, care dorește să transforme Republica Moldova într-un IT Hub regional de performanță. În context, oficialul moldovean a salutat suportul USAID privind efectuarea unui studiu avansat privind perspectivele de dezvoltare ale industriei IT în țara noastră, care va servi ca baza primară pentru dezvoltarea noii strategii de dezvoltare a competitivității industriei IT. ”La moment, acest document este în proces de elaborare, iar obiectivul nostru este ca în următoarele luni acesta să fie pus spre dezbateri publice cu industria și partenerii”, a accentuat Octavian Calmîc.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5415 -1.5419%
USD USD 16.6347 -0.4703%
RUB RUB 0.2937 -0.8775%
RON RON 4.4056 -1.5662%
UAH UAH 0.6142 -0.8715%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

20 feb, 23:10 //

Familia vedetei înjunghiată mortal de soțul său, care s-a sinucis după crimă, a făcut dezvăluiri uluitoare (FOTO)

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)