Logo Realitatea.md

Autoritățile publice, instruite să utilizeze platforma MTender. Prima „lecție” s-a desfășurat în patru localități!

14 Februarie 2018, 22:15 // Tech

Ministerul Finanțelor a început instruirea autorităților publice din țară privind punerea în aplicare a noului sistem electronic de achiziții publice - MTender. Primul seminar a avut loc ieri la Taraclia, Cahul, Sîngerei și Bălți.

Potrivit Bani.md, următoarele seminarea vor avea loc, după graficul de mai jos:

Sistemul MTender a fost creat în scopul de a spori eficiența și transparența procesului și procedurilor de achiziții publice. Noul sistem electronic acoperă tot ciclul procedurii de achiziție publică, de la planificare până la executarea și efectuarea plăților aferente contractului.

Pe parcursul anului 2017, sistemul a fost testat în programul-pilot pentru achizițiile de valoare mică de către Ministerul Finanțelor și instituțiile din subordine. El s-a dovedit a fi eficient la modul practic pentru toate părțile implicate, în special, acesta contribuie semnificativ la economisirea resurselor financiare și de timp. Astfel, MTender va deveni un instrument util și va simplifica substanțial procesul de achiziții pentru autoritățile publice din țară.

Șirul de seminare, organizat de Ministrul Finanțelor, cu genericul „Eficientizarea achizițiilor publice prin utilizarea platformei electronice MTender”, are drept scop de a familiariza autoritățile publice locale cu instrumentele electronice de achiziții publice. Specialiștii ministerului, inclusiv cei de la Agenția de Achiziții Publice, cât și reprezentanți ai Î.S. ”Fintehinform” și cei ai platformelor private de achiziții prezintă arhitectura sistemului informațional MTender și demonstrează funcționalitățile elaborate pe platformele de achiziții publice.

De menționat că seminarele se vor desfășura în perioada 7-19 februarie curent, în sălile de conferință ale centrelor raionale. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4029 0.5050%
USD USD 17.1244 -0.0455%
RUB RUB 0.2588 1.1333%
RON RON 4.0932 0.5626%
UAH UAH 0.6301 0.1590%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile