Logo Realitatea.md

Averea lui Chiril Gaburici: Are trei companii și o locuință estimată la șapte MILIOANE de lei la Telecentru (FOTO)

17 Februarie 2015, 16:27 // Actualitate

Candidatul la funcția de premier, Chiril Gaburici, deține trei companii și o locuință de lux în sectorul Centru al Chișinăului, mai exact în cartierul Telecentru. Mai mult, fostul director Moldcell SA este acționar unic la Green Property SRL, companie pe care a fondat-o în septembrie 2014, scrie Rise.md.

Foto: Realitatea.md

Firma pe care o are Chiril Gaburici este specializată în domeniul agricol și este administrată de Steluţa Andreeva, fiica fostului director al ziarului guvernamental „Moldova Suverană” şi al Editurii „Universul”, Constantin Andreev. Tot ea conduce şi a doua afacere a lui Chiril Gaburici, firma M-Docs SRL, fondată pe 2 decembrie 2013, la care Gaburici deţine 33% din capital. Parteneri de afaceri îi sunt Gheorghe Nicolăescu, cu 34%, şi Liliana Iliescu, sora lui Iurie Ciocan, preşedintele Comisiei Electorale Centrale, cu 33%.

O altă companie a lui Chiril Gaburici - Halat-Auto SRL, a fost fondată în 2011 și are un capital social de 4,6 milioane lei. Firma se ocupă cu vânzări de automobile și prestează servicii de reparație a autovehiculelor. Aceasta este administrată de Vitalie Ganciu, care figurează în calitate de administrator și în alte două firme care, în activitatea lor, s-au intersectat cu Moldcell SA, scrie sursa citată.

În ceea ce privește proprietățile imobiliare, Chiril Gaburici locuiește într-o casă de lux în cartierul Telecentru, estimată de experții imobiliari la șapte milioane de lei, mai notează sursa citată. Locuința cu o suprafață de 152 m.p., amplasată pe un teren de şapte ari, a fost cumpărată în 2005 de la omul de afaceri turc și consulul onorific al Republicii Moldova în Turcia, Abdulhalim Ateș. Totodată, potrivit datelor de la Cadastru, Irina Gaburici, soția candidatul oficial la funcția de premier, deține cota ¼ dintr-un apartament situat pe str. Podul Înalt din capitală.

Realitatea.md amintește că pe la sfârșitul săptămânii trecute președintele țării l-a desemnat pe Chiril Gaburici candidat la funcția de prim-ministru. Acum Gaburici trebuie să prezinte programul de guvernare și lista Cabinetului de miniștri în Parlament și să ceară votul de încredere al deputaților, pentru învestirea Guvernului. Ședința în care urmează să fie discutat Guvernul Gaburici va avea loc mâine, de la ora 14.00.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile