Logo Realitatea.md

Avizele pe marginea proiectelor privind securitatea informațională și integritatea teritorială a RM, prezentate de experții Comisiei de la Veneția (VIDEO)

14 Septembrie 2017, 16:05 // Politica

Avizele pe marginea a două proiecte care vizează securitatea informațională și eliminarea lacunelor din legislația care vizează integritatea teritorială a țării și combaterea activității extremiste au fost prezentate astăzi, de către experții Comisiei de la Veneția, în cadrul unei confernițe de presă. 

Astfel, în cadrul conferinței au fost prezentate prevederile proiectului de lege de către autori, precum și a informației privind situația la zi a prezentului proiect și altor acte legislative conexe sau inițiative legislative care se află în proces de elaborare. Prin urmare, experții Comisiei de la Veneția și-au exprimat opinia asupra prevederilor proiectului de lege.

Printre actele normative propuse spre modificare sau completare se enumeră articole din Legea privind Serviciul de Informație și Securitate, Codul penal, Codul de procedură penală, Legea cu privire la exercitarea profesiunii de medic, Legea comunicațiilor electronice, Codul contravențional, Legea privind prevenirea și combaterea criminalității informatice și Legea privind activitatea specială de investigații. 

Concluziile principale ale avizelor Comisiei de la Veneția sunt cele de a asigura un cadru mai eficient pentru investigarea cadrului de acțiuni, asigurarea unui cadru legal privind reglementarea securității informatice. Astfel acestea urmăresc scopul de a extinde prevederile de drept procedural în mediul online și de a asigura integritatea teritorială a Republicii Moldova. 

Prevederile si avizele Comisiei urmează a fi prezentate în Parlament, după ce vor fi analizate toate amendamentele. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6333 0.1699%
USD USD 16.7050 0.4981%
RUB RUB 0.2685 0.1119%
RON RON 4.2473 0.3663%
UAH UAH 0.6409 0.9132%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile