Logo Realitatea.md

Avocații familiei Braguța, rezervați în legătură cu raportul Avocatului Poporului: Ridică multe semne de întrebare

06 Decembrie 2017, 08:03 // Societate

Avocații familiei Braguța au salutat inițiativa Avocatului Poporului de a face propria investigație, dar totodată s-au arătat rezervați privind raportul prezentat public, precizând că acesta ridică multe semne de întrebare.

„Raportul este destul de consistent și am vrea, totuși, să facem cunoștință cu el. Dacă vom avea comentarii le vom face publice. Ridică multe semne de întrebare, inclusiv publicarea datelor cu caracter medical, care constituie secret. În linii generale, ca și avocați, salutăm acest raport. El a detaliat informațiile pe care le-am prezentat noi, dar acolo sunt niște neclarități”, au declarat avocații Promo-LEX, după o ședință de judecată în cazul „Braguța”.

Mai mult, aceștia vor să aibă o discuție cu Oficiul Avocatului Poporului. „Pe alocuri unele informații nu au fost furnizate veridic și mai sunt unele presupuneri legate de faptul că clientul nostru ar fi fost drogat. Nu știu de unde au fost făcute astfel de presupuneri. Se face trimitere la declarațiile deținuților, dar în acest context am fi dorit să fie solicitată și opinia noastră. În acest raport, mi s-a creat impresia că se fac aprecieri asupra comportamentului medicilor. Nu spun că ele sunt neapărat greșite, dar nu sunt împuterniciți să facă acest lucru. La această etapă, publicare informațiilor a fost prematură”, au adăugat avocații.

Realitatea.md amintește că, potrivit Avocatului Poporului, Mihail Cotorobai, deși au fost și sunt implementate reforme în diferite domenii sectoriale, nu s-a reușit revizuirea tuturor actelor normative, inclusiv a celor de reglementare internă și a procedurilor interne de lucru, motiv pentru care la nivel de instituții și subdiviziuni se mai lucrează pe vechi. Această declarație, dar și altele au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă.

Ce s-a întâmplat cu Andrei Braguța de la reținere până la deces? Retrospectiva și concluziile Avocatului Poporului! (VIDEO)

CITEȘTE ȘI:

Prima ședință în fond în cazul „Braguța” s-a amânat! Avocatul unui inculpat a trimis o telegramă judecătorilor (VIDEO)

Cazul „Braguța”, discutat la Geneva. Delegaţia Republicii Moldova a prezentat evoluțiile întreprinse privind prevenirea şi combaterea relelor tratamente

Ședințele de judecată în cazul „Braguța” se tot amână. Instanța a aplicat amenzi judiciare pentru doi avocați (VIDEO)

Ce a declarat tatăl lui Andrei Braguța în instanță? Avocații victimei: Toate părțile din dosar i-au adresat întrebări (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.2560 -0.3002%
USD USD 16.4677 0.2435%
RUB RUB 0.2681 -0.2604%
RON RON 4.3476 -0.3347%
UAH UAH 0.6290 0.4151%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile