Logo Realitatea.md

Avocatul lui Filat, administratorul firmei germane, selectată de Ministerul Sănătăţii să ofere servicii de dializă în RM

16 Octombrie 2015, 16:01 // Actualitate

Igor Popa, avocatul prezent în seara zilei de ieri la perchezițiile la domiciliul lui Vlad Filat este reprezentantul BB HÄMODIALYSE Moldova, companie înființată de Ion Rusu, nașul de cununie a politicianului și care a semnat un contract de parteneriat public privat pentru servicii de dializă în Republica Moldova, scrie Deschide.md.

Foto: ms.gov.md

Pe site-ul Ministerului Sănătății, găsim un comunicat din luna aprilie 2014, în care este menționat că ”a fost semnat contractul de parteneriat public privat pentru servicii de dializă în Republica Moldova. În cadrul unei licitaţii publice, consorţiul german B.BRAUN & BB-HÄMODIALYSE a fost desemnat câştigător”. Suspect este faptul că firma câștigătoare a fost fondată doar cu o lună înainte de licitaţia organizată de Ministerul Sănătăţii, pentru secţiile de dializă din 12 instituţii medicale din Republica Moldova.

Tot aici, Ministerul Sănătății menționează că avocatul Igor Popa este reprezentantul BB HÄMODIALYSE Moldova, compania fondată de Ion Rusu. Consorţiul câştigător urma să ”modernizeze infrastructura serviciului de dializă în întreaga ţară”.

Menționăm că Igor Popa este și avocatul companiei ”Caravita Co”, fondată tot de Ion Rusu. Același avocat este fondator al ”Popa & Asociaţii”. Pe site-lui firmei este menționat că ”Popa & Asociații” este în prezent cea mai dinamică firmă de avocați din Republica Moldova și una dintre cele mai respectate firme de pe piața serviciilor juridice din Moldova”. 

Amintim că ieri, avocatul s-a prezentat la perchezițiile de la casa lui Vlad Filat și la sediul PLDM cu o mașină de model ”Mercedes”, cu numere germane. Bloggerul Eugen Luchianiuc a postat pe o rețea de socializare o captură de pe un site, din care reiese că mașina ar fi înregistrată în orașul de reședință a oamenilor de afaceri Viorel și Victor Țopa, refugiați în Frankfurt.  

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.2636%
USD USD 17.2814 0.2634%
RUB RUB 0.2358 1.3758%
RON RON 4.3095 0.2349%
UAH UAH 0.6162 0.2440%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile