Logo Realitatea.md

Azi, covorul din flori din Scuarul Catedralei va fi dezasamblat! Conducerea Spații Verzi spune ce va face cu florile (VIDEO)

17 Aprilie 2018, 10:23 // Societate

De azi, covorul din flori din Scuarul Catedralei va fi dezasamblat, iar angajații Asociației Spații Verzi vor înepe să replanteze florile în răzoarele din oraș. Potrivit șefei interimare a Asociației Spații Verzi, Galina Leahu, o bună parte dintre flori va fi replantată în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” și în Parcul Catedralei, iar restul florilor vor fi repartizate în toate cele cinci sectoare ale orașului.

Embed:

„Mulți s-au simțit mândri de acest covor. Am primit mesaje din Spania, Franța, Rusia, Ucraina (...) și majoritatea au fost străini. Sper ca această tradiție să o păstrăm și la anul. Să avem acel festival al covorului pe care ni l-am dorit, să invităm și alte municipalități și să atragem mai mulți turiști în Chișinău”, a declarat primarul interimar al capitalei Silvia Radu.

Radu a ținut să precizeze că banii cheltuiți pentru această compoziție erau planificați pentru procurarea de către Spații Verzi a florilor pentru răzoarele din capitală și că nu s-au cheltuit finanțe în plus: „Nu ne-a costat nimic ca despre noi să se scrie de bine, s-au cheltuit banii pentru florile care trebuiau să fie cumpărate oricum”, a spus primarul interimar.

În același timp, șefa interimară a Asociației Spații Verzi, Galina Leahu, i-a îndemnat pe locitorii capitalei să sesizeze imediat Poliția, în cazurile în care văd că florile din răzoare sunt furate sau distruse: „Vom fi recunoscători locuitorilor capitalei dacă vor anunța Poliția, în caz că sesisează furtul florilor sau că cineva încearcă să parcheze pe răzoare, fiindcă am avut și așa cazuri. Nu fiți indiferenți!”, a spus Leahu, precizând că chișinăuienii care vor să dea o mână de ajutor la replantarea florilor sunt bineveniți să se alăture muncitorilor de la Spații Verzi. 

Potrivit Silviei Radu, majoritatea florilor au fost aduse din Olanda, iar costul unei flori este de 11 lei. Edilul susține că importând florile de peste hotare s-au făcut economii, or, cele autohtone costă 15 lei bucata.

Totuși, potrivit Galinei Leahu, atunci când a fost anunțată licitația, nici un antreprenor autohton care crește flori nu și-a anunțat intenția de a participa la concurs. Ulterior, s-a găsit un antreprenor care a fost dispus să importe florile. 

Conducerea actuală a Primăriei Chișinău vrea ca amenajarea acestei compoziții în Chișinău să devină o tradiție pascală.

Amintim că, proiectul a costat bugetul municipal 1,8 milioane de lei.

Vezi și:

FOTO// Covorul de flori din Scuarul Catedralei, care va bucura privirile chișinăuienilor timp de o săptămână

Internauții fac haz pe seama covorului de flori din Scuarul Catedralei. Imaginile au devenit virale (FOTO/VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5319 -0.6020%
USD USD 17.2703 0.1229%
RUB RUB 0.2682 -0.8503%
RON RON 4.1084 -0.5687%
UAH UAH 0.6415 1.2149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile