Logo Realitatea.md

Baloane, preoți și deputați! Un nou post de salvatori și pompieri, inaugurat la Basarabeasca (FOTO, VIDEO)

22 Noiembrie 2017, 11:11 // Societate

Conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) a inaugurat, acum o zi, un nou post de salvatori și pompieri. De data aceasta, în localitatea Bașcalia din raionul Basarabeasca.

Evenimentul s-a desfășurat cu mult fast, iar pentru ca postul de salvatori să activeze în regim permanent, IGSU a oferit o autospecială de intervenție. Mai mult, aceasta a fost sfințită sub ochii tuturor celor prezenți.

Foto: Dse.md

Stația a apărut după ce autoritățile publice locale au fost susținute de Serviciul Situații Excepționale al MAI. În cadrul noului post vor lucra 6 pompieri civili, care au menirea de a lichida situațiile excepționale din localitățile Bașcalia și Cioc Maidan.

Mai mult, salvatorii vor interveni nu doar la lichidarea incendiilor, dar și la accidente și alte situații de risc. Șeful adjunct IGSU, Alexandru Oprea, a remarcat importanța funcționării a astfel de posturi pentru prevenirea și intervenția operativă în situații de risc.

Despre necesitatea intervenției pompierilor civili a vorbit și reprezentanții autorităților publice, dar și deputatul Parlamentului Republicii Moldova, Dumitru Diacov.

Conform informației IGSU, la moment, în toată țara au fost deschise 38 posturi civile de salvatori și pompieri, care servesc forța primară de intervenție până la venirea echipelor profesioniste. Acțiunile au loc în cadrul Programului de consolidare a serviciului salvatori și pompieri în localitățile rurale din țară, urmeze să activeze peste 100 de stații civile.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5276 0.0000%
USD USD 16.9232 0.0000%
RUB RUB 0.2654 0.0000%
RON RON 4.1812 0.0000%
UAH UAH 0.6438 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile