Logo Realitatea.md

Bărbatul, care și-a pierdut copilul și soția în deflagrația din sect. Rîșcani, asigurat de șeful statului că va avea cetățenia RM

24 Octombrie 2018, 12:40 // Societate

Bărbatul originar din Camerun, care și-a pierdut soția și băiatul de doar 4 ani în deflagrația din blocul de pe bulevardul Moscova din sectorul Rîșcani al Capitalei, a fost asigurat de șeful statului că va primi cetățenia RM.

„Astăzi m-am întîlnit cu dl. Nana Tehouffa Vidal Josep, tatăl copilului de 4 ani și soțul femeii care și-au pierdut viețile în urma deflagrației din sectorul Rîșcani al capitalei, precum și cu două persoane apropiate ale sale.

Am discutat despre situația în care se află Nana Tehouffa Vidal Josep, care mi-a comunicat că, fiind cetățean al Republicii Camerun și având doar permis de ședere provizoriu, există riscul să nu aibă acces la mormintele soției și a copilului său.

Nu este corect și este inuman ca persoana care și-a pierdut întreaga familie în urma tragicului accident să nu dispună de posibilitatea de a vizita mormintele persoanelor dragi și de a continua viața în țara în care a trăit în ultimii 7 ani.

La solicitarea dlui Nana Tehouffa Vidal Josep, de a obține cetățenia Republicii Moldova, l-am asigurat că voi acorda tot sprijinul necesar pentru a acorda cetățenia țării noastre în termeni cât mai restrânși.

Menționez că Fundația de Binefacere ”Din Suflet” a oferit suportul necesar pentru serviciile funerare ale celor doi membri ai familiei respective. L-am încurajat pe Nana Tehouffa Vidal Josep și i-am comunicat că îi vom oferi și în continuare asistența necesară”, a scris Igor Dodon pe pagina sa oficială de Facebook.

Amintim că tragedia din 6 octombrie a luat viaţa, în total, a cinci oameni. Un bărbat a murit pe patul de spital, iar soția sa a fost găsită fără suflare a doua zi printre dărâmături. Mai târziu, a decedat și femeia în apartamentul căreia s-a produs deflagrația.

Preliminar, totul ar fi avut loc din cauza scurgerii unei butelii de gaz. A fost deschisă o cauză penală în acest sens, la moment stabilindu-se circumstanțele.

CITEȘTE ȘI:

(Limbaj licențios) Deflagrația din sectorul Rîșcani. Un internaut a surprins momentul exploziei (VIDEO)

Femeia care a murit, împreună cu copilul ei de 4 ani, în explozia de pe bd. Moscova, era profesoară la Universitatea „Ion Creangă”

Femeia și copilul său, morți în explozia din sect. Rîșcani, conduși pe ultimul drum

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1545 0.0194%
USD USD 17.9087 0.4318%
RUB RUB 0.2800 1.0830%
RON RON 4.2325 -0.0213%
UAH UAH 0.6671 -0.2989%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile