Logo Realitatea.md

Bashar al-Assad, preşedintele sirian, cu o primă declarație după atac: „Această agresiune...”

14 Aprilie 2018, 15:45 // În lume

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a declarat sâmbătă că este mai hotărât ca oricând să "lupte împotriva terorismului" în Siria, după atacurile occidentale din cursul nopţii asupra unor instalaţii militare ale regimului său ca represalii la un presupus atac chimic, 

„Această agresiune nu face decât să întărească hotărârea Siriei de a continua să lupte şi să învingă terorismul, pe fiecare parcelă de teritoriu”, a spus Assad într-o convorbire la telefon cu omologul său iranian Hassan Rohani, conform preşedinţiei siriene, transmite Digi24.ro.

Atacurile au fost lansate de SUA, Franţa şi Marea Britanie ca represalii la un presupus atac chimic la 7 aprilie în oraşul Douma, ultimul bastion rebel din Ghouta de Est, în apropiere de Damasc.

Conform unor echipe de salvare prezente la faţa locului, acest atac a făcut cel puţin 40 de morţi. Regimul sirian, apărat de aliaţii săi rus şi iranian, a negat orice responsabilitate, spunând că este vorba de "fabricaţii" din partea rebelilor.

Președinția Siriei a publicat un scurt clip cu președintele Bashar al-Assad sosind la lucru, în dimineața în care Statele Unite și coaliția internațională a lansat un atac asupra mai multor puncte strategice ale sirienilor.

CITEȘTE ȘI:

UPDATE! Primele imagini de la atacul în Siria, unde cel puțin trei civili au fost răniți: „Trei, doi, unu...” (FOTO, VIDEO)

Vladimir Putin a calificat atacul occidental asupra Siriei drept un act de agresiune

Reacții, după bombardamentul din Siria: A fost legal și corect// Va avea consecințe// Susținem decizia (FOTO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.1295 -0.5112%
USD USD 17.6496 -0.3095%
RUB RUB 0.2786 0.1798%
RON RON 4.0056 -0.7385%
UAH UAH 0.7221 -0.2211%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile