Logo Realitatea.md

Bine de știut! De ce sticlele de bere au culori închise și nu deschise

11 Februarie 2018, 07:55 // Life

Orice produs sau obiect au anumite caracteristici, la care noi niciodată nu ne-am pus întrebarea de ce anume au aceste aspecte și nu altele. Aceeași situație probabil este și în cazul sticlelor de bere. Posibil că mulți dintre noi nu cunosc de ce anume sticlele de bere au culoarea închisă.

Foto: descoperă.ro

Dacă e să analizăm cum a apărut berea și în ce recipiente era vândută, atunci vom înțelege probabil acest lucru. La început, berea era vândută în sticle transparente și păstrată destul de bine în condiții reci și întunecate. Însă, potrivit „Business Insider”, producătorii au observat, apoi, că atunci când sticlele erau expuse la soare, băutura își schimba mirosul într-unul neplăcut și practic era imposibil de a consuma berea.

Acest miros apărea, deoarece sticla transparentă permitea razelor ultraviolete să pătrundă în băutură. În rezultat, avea, astfel, loc o reacție chimică între acidul din hamei și sulf, reacție din care rezulta un mios greu de suportat.

Prin urmare, producătorii au început să opteze pentru sticle închise la culoare maro, care să prevină pătrunderea razelor solare în băutură. În perioada celui de-al Doilea Război Mondial, însă, a existat un deficit de sticlă maro, astfel că unele companii s-au reorientat către culoarea verde.

Citeste tot despre: bere, culori închise, sticle
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3301 -1.1203%
USD USD 16.6631 -0.1145%
RUB RUB 0.2622 -1.6873%
RON RON 4.1508 -1.0866%
UAH UAH 0.6307 -0.7553%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile