Logo Realitatea.md

BNM a suspendat licența unui prestator de servicii de plată nebancar. Motivul

09 August 2018, 10:34 // Economie

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis suspendarea licenței pe un termen de șase luni, a companiei Artosis, care gestionează sistemul de plată bpay.md.

Foto: realitatea.md

Potrivit unui comunicat emis de BNM, decizia a fost luată ca rezultat al controlului tematic pe teren asupra activității emitentului de monedă electronică, efectuat la prestator, fiind constatate încălcări ale Legii cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, ale Legii cu privire la serviciile de plată și moneda electronică, precum și ale prescripțiilor dispuse anterior de BNM.

În acest sens, prestatorul nu a aplicat măsuri de precauție sporită privind unii clienți, cum ar fi informațiile privind sursa mijloacelor bănești, scopul și natura relației de afaceri. Totodată nu a monitorizat continuu tranzacțiile și relațiile de afaceri cu aceștia) și a efectuat operațiuni de plată prin intermediul agenților de plată neînscriși în registrul societăților emitente de monedă electronică, ținut de BNM, prezentând informații neautentice.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile