Logo Realitatea.md

Bogașevschi, fostul președinte al AO „Lăstăraș”, rămâne după gratii. Curtea de Apel i-a menținut mandatul!

05 Noiembrie 2018, 16:07 // Societate

Curtea de Apel Chișinău a menţinut mandatul de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Dorian Bogașevschi, fostul şef al Asociații Obștești (AO) „Lăstăraş”. Informația a fost oferită de Serviciul de presă al Centrului Național de Anticorupție (CNA) fără a fi precizat numele.

Avocatul inculpatului s-a adresat în cea de-a doua instanță, după ce Judecătoria Chișinău (sediul Buiucani) a admis integral demersul procurorilor anticorupție.

Dorian Bogașevschi va rămâne în continuare în custodia Penitenciarului nr. 13.

Realitatea.md amintește că acesta a fost reținut de procurorii și ofițerii anticorupție, după ce şi-ar fi însuşit, în interes personal, sume enorme de bani de la părinţii copiilor care frecventau grădiniţa nr.199 din Capitală.

Întreaga activitate a AO „Lăstăraş” ar fi fost susţinută şi favorizată de mama preşedintelui asociaţiei, Eugenia Bogașevschi, care exercită, în prezent, funcţia de director-adjunct al Grădiniţei nr. 199, precum şi de către concubina acestuia - director al instituţiei vizate - Iaca Ceaușceac.

Cu detalii despre caz, Procuratura Anticorupție și CNA vor veni pe parcurs. De menționat că, între timp, au fost supuse perchezițiilor 8 imobile, 10 mașini, o bază de odihnă la Vadul lui Vodă, o școală privată și alte afaceri ale familiei.

CITEȘTE ȘI:

Grădinița „Lăstăraș” din Chișinău, într-un scandal: A devenit o afacere de familie. Reacția conducerii instituției! (VIDEO)

Scrisoarea anonimă a unui părinte în toiul scandalului în care este vizată grădinița „Lăstăraș” din Chișinău: Vrem să ne facem auziți...

Ilegalități confirmate la Grădinița „Lăstăraș” din Capitală! Administrația a fugit în concediu medical! Ruslan Codreanu: „Să fie eliberați toți din funcție!” (VIDEO)

Scandalul de la școala primară-grădinița „Lăstăraș”: Directoarea Iana Ceaușceac s-a ales cu mustrare aspră (DOC)

Ruslan Codreanu, despre dosarul „Lăstăraș”: Să te faci gospodar pe seama părinților nu este bine

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1545 0.0194%
USD USD 17.9087 0.4318%
RUB RUB 0.2800 1.0830%
RON RON 4.2325 -0.0213%
UAH UAH 0.6671 -0.2989%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile