Logo Realitatea.md

Selectarea candidatului pentru funcția de director CNA, pe ultima sută de metri. Cei patru pretendenți au susținut proba interviului (VIDEO)

12 Decembrie 2017, 16:20 // Politica

Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități a desfășurat astăzi proba interviului pentru candidații la funcția de director general al Centrului Național Anticorupție.

Candidații și-au prezentat programul de activitate în cazul în care vor fi numiți în funcția de director general al CNA, metodele de lucru, strategiile de reformare și reorganizare a instituției pentru a continua dezvoltarea multidimensională, precum și metodele de luptă cu corupția în societate și în rândurile funcționarilor publici.

La șefia CNA au fost inițial admiși șase candidați, însă la etapa de analizare a CV-urilor participanților, doi pretedenți au fost eliminați din cursă de către membrii Comisiei pe motiv că nu au întrunit condițiile stipulate în Regulamentul de organizare a concursului. Astfel, până la etapa finală au fost admiși patru candidați. Este vorba despre Veaceslav Guțan – conferențiar universitar, Academia de Poliție „Ștefan cel Mare”, Bogdan Zumbreanu – șef al Direcției generale Urmărire Penală a CNA, Igor Carlașuc – șef Direcție generală Asigurare Operativă a CNA și Sava Maimescu – conferențiar universitar, Departamentul Drept Public, Universitatea de Stat.

Comisia juridică, numiri și imunități va face public mâine, 13 decembrie, numele candidatului care va fi propus plenului Parlamentului pentru numirea în funcția de director general al CNA.

Realitatea.md amintește că la data de 29 noiembrie a expirat termenul de depunere a dosarelor pentru suplinirea funcției de director general al CNA, după ce mandatul actualului șef, Viorel Chetraru, a expirat la data de 25 octombrie.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5890 0.2097%
USD USD 17.0250 0.3229%
RUB RUB 0.2611 0.8887%
RON RON 4.1973 0.1862%
UAH UAH 0.6065 0.2148%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile