Logo Realitatea.md

BOMBĂ! Premierul Chiril Gaburici și-a dat DEMISIA! VIDEO

12 Iunie 2015, 11:05 // Actualitate

Premierul Chiril Gaburici și-a dat demisia. Un anunț în acest sens a fost făcut de șeful Executivului acum câteva clipe, în cadrul unui briefing. 

”Cred că un obiectiv al prim-ministrului este să sprijine o anchetă obiectivă. Îmi pare rău că am lăsat subiectul cu prezența sau absența unei diplome să ia conotații diferite și să fie folosită drept un instrument pentru jocurile politice. În toată această perioadă am insistat ca organele de drept să-și facă lucrul până când eu voi comenta acest subiect. Vreau să-mi anunț demisia, iar odată cu aceasta nu vor exista suspiciuni că voi influența ancheta”, așa și-a început discursul Chiril Gaburici.

”Este un gest foarte bine calculat și matematic. Sunt împăcat cu mine și deciziile pe care le-am luat la anumite etape. Am venit în fruntea Executivului să lucrez și să aduc rezultate”, a mai spus Gaburici.

Realitatea.md amintește că Chiril Gaburici a fost audiat ieri de Procuratura Generală în cadrul dosarului privind studiile sale. La ieșire din cabinetul procurorilor, premierul nu a făcut declarații, menționând că va susține o conferință de presă, unde va oferi detalii. 

Totodată, săptămâna trecută, prim-ministrul Chiril Gaburici a adresat președintelui țării, Nicolae Timofti, și președintelui Parlamentului, Andrian Candu, în care solicită demisia conducerii Procuraturii Generale, a Băncii Naționale și a Comisiei Naționale a Pieței Financiare. 

Pentru acestă solicitare, Gaburici a înaintat și un termen limită de o lună de zile. În caz contrar cel care își va da demisia este chiar el, susține Chiril Gaburici.

Guvernul Gaburici a primit votul Parlamentului pe 18 februarie. 60 de deputați și-au dat votul pentru ca Chiril Gaburici să fie prim-ministru al Republicii Moldova până în 2018.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5269 -0.8762%
USD USD 17.7138 -0.2607%
RUB RUB 0.2759 -0.1809%
RON RON 4.1228 -0.8942%
UAH UAH 0.7143 -0.2374%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile